5 toepassingen van s haken

S haken zijn s-vormige haken die gebruikt kunnen worden om dingen te verbinden. Maar wat zijn nu de meest voorkomende toepassingen van s haken? Waar worden s haken voor gebruikt? Lees verder om erachter te komen.

1) Voorwerpen ophangen aan draadhekken

Draadhekken worden veel gebruikt in huizen, boerderijen en andere plaatsen om dieren of mensen veilig te houden. Soms moet je iets boven de afrasteringslijn hangen – zoals een lantaarn of wat gereedschap. Om dit te doen heb je alleen maar een s-haak nodig (die heel gemakkelijk te krijgen) en wat draad. Ontwar de draad, maak een lus aan het ene uiteinde (dit gaat gemakkelijker met een tang of schaar), maak een andere lengte draad die in lengte overeenkomt met de eerste, steek deze door de s-haak en bevestig dan beide stukken draad aan het hek.

2) Voorwerpen ophangen aan horizontale staven of balken

Dit gebruik lijkt erg op het vorige, maar deze keer maak je het ergens vast met een horizontale staaf of balk. Het ophangen aan een horizontale balk gaat precies hetzelfde als bij een draadomheining (zie hierboven). De meeste schuren en loodsen hebben dit soort horizontale structuren, dus zijn het ideale plaatsen om s haken aan te hangen.

3) Muren versieren met hangende voorwerpen

Muren kunnen er saai uitzien zonder iets erop, en je hebt geen planken of spijkers nodig; alles wat je nodig hebt is een s-haak (en wat draad als je iets afneembaars wilt). Je zou planten aan je keukenmuur kunnen hangen, gereedschap als bezems en dweilen – eigenlijk alles wat licht is en niet te omvangrijk.

4) Tuin- of landbouwgereedschap ordenen

S-haken zijn ideaal voor het organiseren van buitenruimtes (zoals boerderijen en tuinen). Ze maken het mogelijk om snel en gemakkelijk voorwerpen zoals harken, gieters of metaalboren op te bergen. Maak een constructie met horizontale spijlen of balken op ongeveer taillehoogte – die gemakkelijk bereikbaar is maar buiten bereik van kleine kinderen of huisdieren – met s-haken om de meeste dingen aan op te hangen. Dit werkt heel goed als je je meest gebruikte gereedschap op zo’n plek bewaart; je loopt er gewoon doorheen om te pakken wat je nodig hebt zonder tijd te verspillen met het zoeken naar een voorwerp voor je in je tuin of elders aan het werk gaat.

5) Andere dingen organiseren

S-haken geven je veel flexibiliteit bij het organiseren. Je kunt kleine voorwerpen zoals tassen en rugzakken aan de leuningen van stoelen hangen, of zwaardere voorwerpen aan stevige balken vastmaken. Ze kunnen zelfs gebruikt worden als vervanging voor spijkers of schroeven bij het ophangen van foto’s of spiegels – steek het onderste deel in de muur en schroef het op zijn plaats voor je iets met het bovenste deel vast maakt. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos! Voor meer informatie over S-haken kun je terecht bij JRV Products.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *