Alles wat je moet weten over een MBO niveau 4 opleiding:

Op mbostart.nl staat er een hoop mbo opleidingen en scholen die je wellicht interessant lijken. Want zit je eraan te denken om een MBO niveau 4 opleiding te gaan doen? Dan zijn er wel een aantal dingen die je van tevoren moet weten. Het is sowieso belangrijk om voordat je keuzes maakt research te doen naar de voordelen, nadelen en andere belangrijke punten die komen kijken bij het maken van die keuze. Op mbostart.nl kan je ook veel informatie vinden over het MBO en de verschillende niveaus.

Informatie over de MBO niveau 4 opleidingen

Een MBO opleiding is een middenkaderopleiding. Dit betekent dat de opleiding op het hoogste MBO niveau is. Er zijn veel verschillende kanten waar je op kan gaan als je voor een MBO niveau 4 opleiding kiest. Zo kan je de theater richting opgaan, maar je kan ook de totaal andere kant op gaan en in de techniek gaan werken. Een MBO niveau 4 opleiding heeft vaak een BOL; een beroepsopleidende leerweg. Veel Mbo’s hebben zo’n soort leerweg, maar er zijn een ook een aantal die een BeroepsBegeleidende Leerweg hebben (afgekort een BBL dus). Bij een BOL ga je de meeste dagen naar school en loopt je een aantal stages. Bij een BBL ga je maar een paar dagen naar school en werk je verder al in het vakgebied van je opleiding.

Aspecten waar je op moet letten als je een MBO niveau 4 opleiding wilt gaan doen

Er zijn wel een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden als je op dit niveau een opleiding wilt volgen. Zo heb je een vmbo diploma nodig (kan van verschillende soorten leerwegen), of een havo diploma. Met een overgangsbewijs van drie vwo naar vier vwo kan je ook toegelaten worden. Het kan wel zo zijn dat je voor sommige mbo-opleidingen een eindexamen hebt gedaan in bepaalde vakken zoals een vreemde taal of een exact vak zoals wiskunde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *