Ben je opzoek naar werk? Zo kom je bij jouw droombaan!

Ben je net zoekende naar een baan omdat je net klaar bent met je studie of wil je binnenkort een carrièreswitch maken? Dan is het slim om te kijken wat je nodig hebt om naar die droombaan toe te werken. Misschien zijn er een aantal tussenstapjes waardoor het nog even duurt voordat je bij je droombaan bent. Ook dan ben je opzoek naar werk. Als je de instelling aanhoudt ‘ik zoek werk’ en je openstelt voor nieuwe kansen zal je merken dat je uiteindelijk op een plek komt waar je terecht wilt komen.

Krijg voor jezelf duidelijk wat je droombaan is

Wanneer je opzoek gaat naar je droombaan zal je merken dat je altijd tegen dingen aanloopt waar je nooit over nagedacht hebt. Het is belangrijk dat je kijkt naar wat jij leuk vindt. Schrijf eerst op waar je echt enthousiast van wordt. Wanneer je dat hebt weet je dat je daar verder in moet gaan zoeken. Wanneer het niet lukt om zelf iets uit te zoeken kan je ook andere vragen die je kunnen helpen. Vraag bijvoorbeeld aan dierbare om je heen of ze jou willen beschrijven. Wie ben je, waar ben je goed in, waar liggen je kwaliteiten etc. Dit zorgt ervoor dat je een goed beeld krijg van jezelf vanuit anderen. Je kan vervolgens op 1 a4’tje daar je eigen versie van maken. Wanneer je dit doet weet je zeker dat je op een gegeven moment een goed beeld van jezelf hebt en kan je dat vervolgens gaan matchen met bijvoorbeeld verschillende vacatures. Heb je vacatures gevonden? Sla ze op en kijk ze na een aantal dagen opnieuw. Vind je ze nog steeds leuk?

Ga opzoek naar jouw droombaan

Hoe lang wil of moet je werken? vijf jaar? dertig jaar? Zie je dat het loont om te ontdekken wat je echt wilt? Ook als je het volgende week niet kunt veranderen? Is er te veel tijd in zes maanden van het werkende leven om erachter te komen wat je wilt? Hoe meer tijd u er nu aan besteedt, hoe meer tijd het u in de toekomst zal besparen. Neem de tijd om de baan te vinden die het beste bij je past. Elke minuut die je erin stopt, wordt beloond. Investeer in je eigen ontwikkeling. Hoe meer vaardigheden je ontwikkelt, hoe meer opties je hebt. Als je maar één ding kunt doen, zijn je mogelijkheden beperkt. Maar als je veel vaardigheden hebt, is de keuze veel gemakkelijker.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *