Je weet waarschijnlijk wel dat de meeste gebruiksvoorwerpen die we iedere dag nodig hebben worden gemaakt in een fabriek. Dit is algemeen bekend. Maar verder dan dat gaat de kennis van de meeste mensen niet. Hoe ziet zo’n fabriek er nu echt uit? Wat is er allemaal voor nodig om die te laten draaien? In deze blog vertellen we je hier meer over, dus lees gauw met ons mee en ontdek wat de belangrijkste onderdelen van een fabrieksproces zijn!

De machine of installatie

Uiteraard kan geen enkele fabriek zonder machine of installatie. Hiermee bedoelen we natuurlijk de apparaten die daadwerkelijk het werk uitvoeren. Soms beslaat een machine of installatie het grootste deel van de fabriek. Met name op plekken waar halffabricaten worden gemaakt bijvoorbeeld. In veel andere gevallen zijn er telkens losse machines die een klein onderdeel van het productieproces voor hun rekening nemen.

Piping

De piping is eigenlijk net zo belangrijk als de machine of installatie, want als de piping niet goed geregeld is werkt de machine ook niet. Piping is eigenlijk gewoon jargon voor buizen en pijpen. Hier loopt bijvoorbeeld vloeistof door die nodig is voor de productie, gas voor de aandrijving van het apparaat of gewoon koelvloeistof om te zorgen dat de boel niet oververhit raakt!

Logistiek

Technisch gezien vindt je geen logistiek apparaat waar je tegenaan kunt lopen, maar toch maakt logistiek een cruciaal onderdeel uit van een fabrieksproces. Zonder logistiek ligt de boel immers al snel stil. Er moeten grondstoffen worden aangeleverd en het gecreëerde product moet natuurlijk worden afgevoerd naar de afnemers. Op die manier werkt de logistiek mee aan het succes van het fabrieksproces.

Techniek

Tot slot is er de techniek achter alle verschillende onderdelen van een proces. Van kleine tot grote toevoegingen, allemaal dragen deze bij aan het eindresultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *