De beste banen voor thuiswerken in de ICT!

In de laatste jaren vindt er een enorme verschuiving plaats van kantoorbanen die zich verhuizen  naar de thuislocatie van de werknemer. Deze ontwikkeling is tijdens de coronaperikelen alleen maar in een versnelling geraakt en thuiswerken zal hoogstwaarschijnlijk de norm worden. Hoewel sommige mensen liever op kantoor werken voor de sociale cohesie en omdat ze werk en privé graag gescheiden willen houden, vinden andere mensen het juist heel prettig dat ze kunnen kiezen om te werken waar ze maar willen! In dit artikel zetten we een aantal ICT banen op een rijtje waar je alleen maar een laptop voor nodig hebt. Lees dus snel verder!

Helpdesk: ondersteunings- en technicusrollen

Als je op zoek bent naar een startersfunctie in de ICT, dan ben je bij de helpdesk aan het goede adres! Zelfs zonder ervaring in de ICT kan je gemakkelijk instromen in dit soort functies en zijn ze uitstekend uit te voeren op afstand! Doorgaans zijn hierbij ‘soft skills’ zoals communicatie, probleemoplossend denken en servicegerichtheid erg van belang. Pas je CV hier dus op aan.

Cloud beheer

Vaak kan de titelfunctie je al heel wat meer vertellen over de mogelijkheden om op afstand te werken. Over het algemeen kan er gesteld worden dat banen met ‘beheerder’ in de titel heel goed passen bij thuiswerken. Gebruik daarom een vacaturesite en doe een zoekopdracht naar ‘cloudbeheerder op afstand’ om een idee te krijgen welke relevante vacatures er uit de bus komen.

Software ontwikkelaar

Geweldige voorbeelden van rollen die zonder problemen op afstand uitgevoerd kunnen worden, zijn die van softwareontwikkelaars en -programmeurs. Deze functies weten vaak veel flexibiliteit te bieden, omdat je veelal zelfstandig aan de slag gaat en werkt naar deadlines.

Is jouw onderneming op zoek naar het in huis halen van ICT-kwaliteiten van specialisten bij jou in de buurt of ben jij iemand met expertise? Zoek dan eens op ICT bedrijf Roterdam om kennis te maken met het implementeren van uiteenlopende ICT-oplossingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *