De gezondheidsvoordelen van Dry Needling

Heb je ooit gehoord van Dry Needling? Deze vorm van fysiotherapie kan een oplossing zijn voor diverse lichaamsproblemen door middel van bepaalde triggerpoints in jouw lichaam te activeren. Dit kan bijdragen aan directe pijnvermindering en een verbeterde mobiliteit. Om je kennis te laten maken met Dry Needling, beschrijven we in dit artikel de belangrijkste gezondheidsvoordelen van deze vorm van therapie.

Zorgt voor snelle pijnverlichting

Wanneer iemand onderhevig is aan langdurige spierpijnen, dan is Dry Needling een uitstekende manier om geknoopte spieren in de schouders, bovenrug en nek te activeren. Dit zorgt ervoor dat pijnen die voortkomen uit een verkeerde lichaamshouding en overbelastingsblessures direct worden aangepakt. Met behulp van Dry Needling kunnen de spierknopen ontspannen, waardoor de bloedstroom verbetert. Een betere doorbloeding kan helpen om pijnlijke en zure afvalstoffen af te voeren, terwijl ze tegelijkertijd de benodigde zuurstof ontvangen die ze nodig hebben om te genezen.

Kortom, Dry Needling behandelt spierweefsel en heeft als doel om spierpijn te verminderen, triggerpoints te behandelen en de functie te herstellen. Het is echter zelden een op zichzelf staande procedure.

Creëer meer bewegingsbereik

Dry Needling kan zorgen voor meer mobiliteit doordat strakke en pijnlijke spieren worden aangepakt. Vaak wordt Dry Needling gecombineerd met andere vormen van fysiotherapie om de kracht weer op te bouwen en het bewegingsbereik volledig te herstellen. Dit kan tevens helpen om toekomstige triggerpoints te voorkomen.

Versnel het herstel en verbeter chronische pijnaandoeningen

Wanneer iemand een blessure oploopt, dan kan de combinatie van fysiotherapie en Dry Needling zorgen voor het versnellen van het genezingsproces. Dit komt omdat spierknopen direct worden aangepakt en de pijn aanzienlijk wordt verlicht. Doordat de bloedsomloop meer ruimte krijgt en efficiënter te werk kan gaan, kan wijdverspreide pijn en gevoeligheid in de spieren aanzienlijk vermindert worden.

Wanneer je last hebt van spierknopen en op zoek bent naar een fysiotherapie gecombineerd met Dry Needling, zoek dan eens op Groepspraktijk Risdaele Hoorn voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *