De gezondheidsvoordelen van sinaasappelschil

Wist je dat sinaasappelschillen maar liefst vier keer meer gezondheidsvoordelen hebben dan de eigenlijke sinaasappel die we eten? Sinaasappelschillen bevatten onder meer flavonoïden en andere fytochemicaliën die mooie voordelen kunnen bieden voor onze gezondheid. Dit zijn antioxidantverbindingen die zelfs chronische ziekten zoals kanker en hartziekten helpen te voorkomen. Bovendien bevat het schil ook grotere hoeveelheden van belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamine C en aanzienlijke hoeveelheden voedingsvezels, koper, magnesium, vitamine A en calcium. Laten we nu eens kijken naar wat de gezondheidsvoordelen zijn van sinaasappelschillen.

Zorgt voor de ondersteuning van een gezond hart

Sinaasappelschillen bevatten antioxidanten die de bloeddruk en het cholesterolgehalte op peil weten  te houden. De flavonoïden die in sinaasappelschillen worden gevonden zijn zelfs beter in staat om te helpen het cholesterol effectiever te verlagen dan farmaceutische medicijnen!

Voorkomt allergieën

Histamine is de chemische stof die het lichaam aanmaakt en door witte bloedcellen in de bloedbaan wordt vrijgelaten wanneer het immuunsysteem zich verdedigt tegen een potentieel allergeen. Dit kan uiteindelijk leiden tot een allergische reactie van triggers zoals pollen, schimmel en bepaalde voedingsmiddelen zoals pinda’s. Sinaasappelschillen bevatten echter verbindingen die kunnen helpen om de afgifte van histamine te voorkomen.

Hoe gebruik je sinaasappelschillen eigenlijk? Laat de schillen uitdrogen en zet er een thee van! Ben je op zoek naar een verrukkelijke thee in combinatie met zwarte thee en kaneel, zoek dan op kerstthee kopen voor een vrolijk kerstfeest.

Vertraagt de groei van kankercellen

Sinaasappelschillen zijn zelfs in staat om de groei van kankercellen te vertragen! Dit komt omdat sinaasappelschillen het aantal plaveiselcelcarcinomen verminderen, een fatale vorm van huidkanker. Door regelmatig sinaasappelschillen te nuttigen, zorg je er dus voor dat je minder kans hebt om gediagnosticeerd te worden met zowel long- als huidkanker.

Bestrijdt infecties, verkoudheid en griep

Doordat sinaasappelschillen rijk zijn aan vitamine A en C, zijn ze een uitstekende natuurlijke antioxidant die kan helpen bij het stimuleren van je immuunsysteem en het bestrijden van ziektekiemen van virussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *