De wereld gaat gebukt onder de Corona crisis. De maatregelen die zijn getroffen om de pandemie niet verder te laten verspreiden zorgen er voor de veel landen een economische klap te verwerken krijgen. De Kamer van Koophandel wist al te vertellen dat er in 2020 meer bedrijven faillissement hebben aangevraagd dan ooit tevoren. De laatste keer dat het economisch zo slecht ging met Nederland was tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bepaalde sectoren worden harder getroffen dan andere. Zo is de reisbranche één van de grote verliezers van deze crisis. Omdat er niet meer mag worden gereisd gaan veel organisaties failliet tenzij de overheid hen overeind helpt. TUI, een grote speler in de reisbranche heeft afgelopen week haar faillissement moeten aanvragen. Gelukkig zijn er ook altijd lichtpuntjes aan te wijzen. Wij richten ons op deze positieve verhalen in onze maandelijkse blog.

Online Kruiden Kopen

Nu men niet uit eten kan en men veel thuis zit schiet de verkoop van kruiden opeens omhoog. Dit is goed te verklaren. Men bespaart geld dat normaal tijdens restaurant bezoeken zou worden uitgegeven. Daarnaast zit men vaker thuis en op het internet. Doordat men niet meer uit eten kan zie je steeds vaker mensen die de restaurant belevenis naar huis willen brengen. Door online kruiden te kopen is dit goed mogelijk. Natuurlijk profiteert thuisbezorgd ook flink mee van de mensen die niet zo van koken houden.

Opgedoft thuis zitten

Je zou denken dat doordat men meer tijd thuis doorbrengt dat men gaat verslonzen. Niks is minder waar! Sinds de corona maatregelen van start zijn gegaan zijn de inkopen voor producten als wenkbrauwverf en wimperverf omhoog geschoten. Webwinkels als Refectocil zijn hierdoor onverwacht een grote winnaar in deze crisis. Opgedoft voor de televisie zitten of misschien extra mooi maken voor dat thuis diner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *