matras 180x210

Een matras vervangen: wanneer is dit nodig?

Wanneer je een matras koopt, zegt de verkoper er misschien bij wat ongeveer de levensduur van je matras is. En toegegeven, vaak is dat best een goede leidraad, maar in de praktijk blijkt dat de werkelijke levensduur even goed een stuk korter of langer kan zijn. Het is beter om de staat van je matras zelf goed te blijven controleren en aan de hand daarvan te bepalen wanneer je je matras dient te vervangen. Wanneer je bijvoorbeeld kuiltjes in het matras ziet ontstaan, of afdrukken die niet wegtrekken wanneer je van het matras af gaat, dan weet je dat het moment van vervanging nabij is. Je kunt het best op dat moment alvast beginnen met het doen van onderzoek welk type matras 180×210 centimeter, of welk formaat dan ook, je nu wilt hebben. Dat onderzoek kun je overigens prima beginnen door de volgende alinea even te lezen.

matras 180x210

Uit welke soorten matrassen kun je zoal kiezen?

Als je eens gaat winkelen bij een (online) beddenspecialist, dan zul je merken dat er tal van soorten matrassen bestaan. Je zult de keuze hebben uit onder meer de volgende soorten:

• Latex matrassen: dit zijn extra veerkrachtige matrassen.

• Koudschuim matrassen: ook deze zijn veerkrachtig, terwijl ze dit ook nog eens koppelen aan een goede ventilatie en vochtopname.

• Matrassen met geïntegreerde veringen. Pocketvering- en binnenveringmatrassen zijn hiervan goede voorbeelden. Deze kunnen iets harder aanvoelen, maar ventileren wel uitstekend.

• Matrassen met traagschuim. Deze geven zodanig tegendruk dat het ideaal blijkt voor topsporters en ziekenhuispatiënten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *