Het gebed is 1 van de 5 zuilen in de Islam. Bidden is dus heel erg belangrijk. Er is zelfs een overlevering waarin staat dat het verschil tussen de moslim en de kafir het gebed is.

Het gebed moet ook op de juiste wijze worden uitgevoerd en vooral op tijd. Als je bijvoorbeeld in Amsterdam bent moet je de gebedstijden in Amsterdam volgen. Het uitstellen of samenvoegen van het gebed is niet de bedoeling.

Het kan zijn dat je door omstandigheden het lastig vindt om op tijd te bidden. Bijvoorbeeld door jouw werk of soms door de duivel die jou lui kan maken met zijn influisteringen. Zorg dat je altijd op jouw telefoon de gebedstijden in Amsterdam kan zien. Zo wordt je herinnerd aan jouw gebed.

Probeer voor jezelf dit als een uitdaging te zien en te zoeken naar een oplossing. Met dua erbij zal je dat in sha Allah lukken.

Moskeeën in Amsterdam

In de hoofdstad is er een tal van moskeeën te vinden al hamdoulilah. Vaak zijn de moskeeën opgedeeld voor een bepaalde culturele groep, zoals een Turkse of een Somalische moskee.

Een moskee is het huis van Allah en moslims zijn broeders en zusters. Het zou dus eigenlijk niet moeten uitmaken waar je bid. Wel kan het zijn dat je het fijn vindt om tijdens activiteiten en dergelijke mensen tegen te komen die je al kent van je eigen omgeving.

Om de gebedstijden in Amsterdam makkelijker te kunnen aanhouden, is het bidden bij een moskee in de buurt het handigst.

In Amsterdam-Noord is de bouw van start gegaan voor de grootste moskee van Amsterdam.

Zondes

Iedere mens pleegt bewust of onbewust zondes. Soms sta je pas achteraf erbij stil. Als moslims kunnen wij met ons gebed proberen onze zondes uit te wissen. Door dua en vergeving bij Allah swt krijg je 5x per dag de kans om tawba te verrichten en je spijt te tonen. Deze korte hadith is hier een voorbeeld van.

De Profeet vrede en zegeningen zij met hem zei: “Er treft de moslim geen vermoeidheid, ziekte, zorgen, verdriet, kwaad, zelfs geen doorn waar hij zich aan prikt zonder dat Allah hiermee van zijn zonden zal uitwissen.”

(Sahieh Al-Bukhaari 5641)

Moge Allah onze gebeden accepteren, onze zondes vergeven en ons met gezondheid verblijden in sha Allah.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *