Gebruik een deelauto in plaats van een auto te kopen

Nederland is als het gaat om de infrastructuur één van de meest ontwikkelde landen op aarde. Er zijn een hoop verbindingen waar je gebruik van kunt maken met verschillende vervoersmiddelen. Het is gedurende de afgelopen decennia een gewoonte geworden om allemaal één of meerdere auto’s voor de deur te hebben staan, maar dit brengt een hoop nadelen met zich mee. Je kunt misschien wel een stuk beter gebruik maken van een deelauto als je überhaupt een auto nodig hebt.

 

Voordelen van een deelauto ten opzichte van het kopen van een auto

Je kunt ervoor kiezen om een auto te kopen, maar dit hoeft niet altijd handig te zijn. Het kopen van een auto is een grote investering, zeker als je nog wat jonger bent. Het investeren van een groot gedeelte van je geld in een auto is geen rendabele investering. Auto’s worden namelijk door de jaren heen een stuk minder waard. Naast dat je een grote som aan geld moet betalen voor de koop van een auto, brengt dit ook nog andere kosten met zich mee. Zo zul je onder andere een hoop geld moeten betalen om je auto te verzekeren, geld kwijt zijn aan wegenbelasting en vaak moeten betalen om te parkeren. Door een deelauto te gebruiken zul je een hoop geld besparen en bovendien ook nog eens een stuk milieubewuster bezig zijn. 

 

Het huren van een auto in het weekend

Wanneer je een vaste baan hebt die wat verder weg is of vaak moet reizen, kan het aantrekkelijk lijken om een auto te kopen. Zelfs dan hoeft het niet per se voordelig te zijn. Je hebt in Nederland namelijk een hoop verschillende verbindingen met het openbaar vervoer. Zo kun je de trein of metro pakken, maar in Nederland kun je ook een hoop doen met de fiets. Wanneer je een keertje wat wilt doen in het weekend kun je als je geen auto koopt een auto huren voor een weekend. Dit geeft je de mogelijkheid om lekker te reizen naar de plekken waar je wilt zonder aan een auto vast te zitten. Met de toenemende hoeveelheid ov auto’s en deelauto’s is er eigenlijk altijd wel een auto te gebruiken bij jou in de buurt. In steden die in de Randstad leren zijn er zoveel auto’s om je heen dat er altijd wel mensen zijn die een auto niet gebruiken of er een Greenwheels auto in de buurt staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *