Groene vingers goed benutten

Met de jaren mee wordt er in de nieuwe generaties steeds minder aandacht besteed aan opleidingen en banen waarmee je met groen en natuur aan de slag gaat. Veel mensen worden opgeleid tot banen waar je vaak achter een computer aan het werk gaat, en steeds minder vaak gaat het om banen waarbij je de handen uit de mouwen steekt. Toch is er in Nederland heel veel groen wat onderhouden moet worden en wat we met zijn alle ook graag mooi en netjes willen houden, daarvoor zijn mensen met groene vingers nodig! Heb jij groene vingers? Lees dan snel verder!

Een nieuwe baan

Er zijn vele banen beschikbaar als het gaat om het bijhouden van al het groen in Nederland. Er is dan ook veel vraag naar medewerkers met groene vingers. Denk aan het onderhouden van al het groen voor de gemeente, of juist bij mensen thuis als bijvoorbeeld hovenier. Maak samen met de klant een ontwerp voor een prachtig park of voor een tuin en ga aan de slag om deze aan te leggen. Pas jouw kennis over bloemen en planten toe en zo creëer je samen iets heel moois, wat je natuurlijk dan ook kan blijven onderhouden.

Jouw passie als werk

Als je wilt werken in het groen is er altijd genoeg verschillend werk te doen. Vooral als je veel kennis hebt over bloemen en planten is het heerlijk om in tuinen of parken te werken en om deze te onderhouden. Kijk dan ook eens naar een baan die hiermee te maken heeft. Zoals hierboven genoemd kan het beroep hovenier echt iets voor jou zijn! Zo kan je jouw passie voor groen combineren met een baan waarin je lekker veel buiten bent en aan de slag kan met je passie in de open lucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *