electrische bakplaat

Een horecagelegenheid runnen is geen eenvoudige taak. Er zijn veel zaken die dagelijks op je afkomen, ook veel zaken die je niet hebt kunnen voorzien moeten vaak ter plekke worden opgelost. In de horeca heb je eigenlijk nooit een moment van stilte of rust, er is altijd wel iets dat moet worden opgelost. Daarom is het zo belangrijk om alle basis zaken goed geregeld te hebben. Dit betekent een goed en mooi vormgegeven voorgevel van de horecagelegenheid bijvoorbeeld. Het moet de juiste uitstraling hebben zodat mensen geneigd zijn om naar binnen te stappen. Ook binnen moet alles er mooi en uitnodigend uit zien, zodat mensen graag blijven eten of drinken. Maar alles valt of staat met het goed functioneren van het personeel en met name het personeel in de keuken. De keuken is dan ook het kloppend hart van elke horecagelegenheid. Hier komen alle gerechten vandaan en wordt al het eten bewaard en bereid. Elke keuken van elke horecagelegenheid heeft op zijn minst een koelkast of een vriezer. Dit is nodig om alle voedingswaren goed en verantwoord te kunnen bewaren. Wanneer een koelkast of vriezer niet betrouwbaar is, kunnen de voedingswaren gaan bederven, met alle gevolgen van dien.

electrische bakplaat

Hoe maak je elektrische apparatuur effectief en met zorg schoon?

Elke keuken in een horecagelegenheid heeft veel elektrische apparatuur geïnstalleerd, denk bijvoorbeeld aan een electrische bakplaat. Een electrische bakplaat is bijzonder praktisch in het dagelijks gebruik. De temperatuur blijft constant. Dit maakt hem zeer betrouwbaar en voorspelbaar om gerechten op te maken. Ook is deze bakplaat bijzonder makkelijk schoon te maken. Dit is mede zo door het gladde en makkelijk toegankelijke oppervlak dat de bakplaat heeft. Wanneer je elektrische apparatuur schoonmaakt in een keuken van een horecagelegenheid, dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle apparatuur is uitgeschakeld op het moment dat je dit gaat doen. Zeker als het gaat over een bakplaat, kun je naar brandwonden oplopen als je hem vergeten bent uit te zetten alvorens hem te gaan schoonmaken. Zorgen dus altijd voor dat wanneer je elektrische apparatuur in een keuken gaan schoonmaken, dat de apparatuur op dat moment is uitgeschakeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *