Ben je op zoek naar een afstudeerstage? Een afstudeerstage IT vinden is niet altijd gemakkelijk. Hierom dit artikel om je een beetje wegwijs te maken in het vinden van een top stageplek.

Gebruik je netwerk

Een eerste tip die ik je wil meegeven is: gebruik je eigen netwerk. Je netwerk is groter dan je denkt. Denk aan je ouders, ooms, tantes, maar ook zeker vrienden van bekenden. Mensen vinden het leuk om andere mensen te helpen en hier kan jij gebruik van maken. Als je op een verjaardag of feestje verteld over je studie, schroom dan niet om ook te beginnen over de volgende stap. Het vinden van een stage. Door dit te doen zorg je ervoor dat mensen gaan nadenken over hoe zij je eventueel verder kunnen helpen. Daarnaast moet je ook echt durven. Durf te vragen of zij IT bedrijven kennen, of mensen kennen die werken bij een IT Bedrijf. Vraag niet direct naar een stage, dat is wellicht wat te direct. Mocht iemand een persoon kennen die werkzaam is bij een IT Bedrijf. Vraag dan of diegene jou kan voorstellen bij deze persoon. Een aanbeveling werkt altijd goed. Vaak gaat het vanaf daar vanzelf.

Gebruik de kracht van social media

Wellicht is dit iets waar je nog niet aan hebt gedacht aangezien mensen op de sociale media vaak leuke foto’s en belevenissen delen. Maar ook op Facebook en Instagram zitten mensen die je eventueel verder kunnen helpen. Vergeet ook het zakelijke netwerk LinkedIn niet. Door hier een post te delen kom je direct onder de aandacht bij de beslissers. Jouw potentiĆ«le stage begeleider zit vast ook op een van deze sociale kanalen. Daarnaast is het slim om je vraag hier open te stellen. Vraag om hulp en men zal je zeker willen helpen. Al is het niet direct dan wel indirect.

Ik hoop dat dit je helpt bij het vinden van jouw ideale stageplek. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *