Een woonkamer is een ruimte waar je meestal een gezellige plek wilt bouwen voor recreatie en regeneratie. Het wordt geassocieerd met comfort en functionaliteit. Dus, werken extreem minimalistische en ascetische stijlen goed in dergelijke interieurs?

Het antwoord is absoluut bevestigend. Momenteel zijn moderne industriële booglampen voor de woonkamer erg populair. Hieronder vindt je een verscheidenheid aan praktische informatie over dergelijke verlichtingsproducten.

Industriële booglampen – waar gaat deze stijl over?

De industriële stijl dateert uit de tweede helft van de twintigste eeuw, toen het verlaten fabriekspand begon te worden aangepast aan de behoeften van de woningbouw. De op deze manier gecreëerde interieurs werden gekenmerkt door een enorme ruimtelijkheid en soberheid, die geliefd waren bij de aanhangers van het minimalisme.

Loft-achtige arrangementen zitten vol met lichte en minimalistische apparatuur. Dit kunnen meubels zijn van oude industriële installaties, onder voorbehoud van bepaalde aanpassingen en styling. Gestileerde items gemaakt van klassieke materialen worden ook gebruikt. Daarom zijn er houten tafels en kasten, evenals metalen verlichtingsarmaturen die perfect passen bij de ascetische bakstenen of betonnen muren.

Zo zijn industriële booglampen ook. Ze hebben meestal een uiterst eenvoudige metalen structuur. Soms zijn de bollen afgedekt met een metalen of betonnen deksel. In andere modellen wordt alleen fijn gaas gebruikt. In dergelijke lampen is de lichtbron meestal het belangrijkste decoratieve element van de producten. Er zijn staande lampen in industriële stijl met een grote esthetische waarde.

Industriële booglampen voor de woonkamer – waar kunnen ze voor worden gebruikt?

Industriële booglampen voor in de woonkamer. Industriële booglampen zijn een soort verlichtingsproducten die perfect zijn voor de woonkamer of andere recreatieruimtes. Waarom? Omdat ze kunnen worden gebruikt als aanvullende, taak- of decoratieve verlichting in vrijetijdszones.

Een lamp in industriële stijl vind je vaak in de buurt van een set loungemeubels. Het geeft voldoende licht om veilig te kunnen bewegen als het gezichtsvermogen achteruit gaat, om verder te kletsen met familie of vrienden, of om te ontspannen na een zware dag. Het gebruik van dit soort verlichtingsproducten maakt de ruimte functioneler en comfortabeler. Daarnaast verwarmt het ook nog eens het geheel, immers vrij sobere opstelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *