Wanneer je op zoek bent naar een goede manier van communiceren binnen je bedrijf kom je vaak op telefonie uit. Maar in veel branches is juist een telefoon en het netwerk wat je nodig hebt niet geschikt. Een telefoonnetwerk is niet altijd betrouwbaar en valt daarnaast onder bepaalde omstandigheden simpelweg weg. En dan heb je een probleem wanneer je juist op die communicatiemiddelen moet vertrouwen. En dan komt de walkie talkie of portofoon om de hoek kijken. We vertellen je graag meer.

Communicatiemiddelen

Zoals aangegeven is het vertrouwen op het netwerk van een telefoon niet altijd zo betrouwbaar. De dekking is helaas niet perfect. Zeker wanneer je bijvoorbeeld op een olieboorplatform werkt, in grotten of op andere onmogelijke plekken voor een netwerkverbinding. Dit zorgt voor nieuwe uitdaging die eigenlijk simpelweg opgelost kunnen worden. Er zijn namelijk veel meer communicatiemiddelen dan alleen een telefoon.

Je kent de walkie talkie waarschijnlijk wel van vroeger. Toen je buiten ging spelen en van je ouders een walkie talkie mee kreeg. Hierdoor zijn we zelf voor het eerst in aanraking gekomen met deze mooie vormen van communicatie. Op een speelse manier leerden we de walkie talkie kennen waardoor de walkie talkie ook een beetje wordt gezien als speelgoed. Maar een walkie talkie kan je ontzettend goed inzetten als communicatiemiddelen, daar, waar de telefoon geen netwerk heeft. De portofoons zijn op hun krachtigst wanneer een ander middel het onderspit delft. Met een walkie talkie heb je altijd communicatie mogelijkheden binnen een bepaald bereik. Je kan dus niet aan de andere kant van Nederland communiceren met een walkie talkie met een ander. Je moet wel binnen het bereik van iemand zitten. Echter heb je, als je binnen bereik zit, altijd een perfect ‘netwerk’. Ben je op zoek naar walkie talkies? Bekijk ze dan eens online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *