Is het veilig om cannabis en alcohol te combineren?

Het combineren van cannabis en alcohol is veelvoorkomend en zorgt voor een andere invloed op het centrale zenuwstelsel,dan dat je gewoonlijk gewend bent. Dit komt doordat marihuana invloed heeft op delen van de hersenen die te maken hebben met het geheugen, denken, plezier en de waarneming van tijd. Alcohol is daarentegen een middel dat het gehele centrale zenuwstelsel aantast en invloed uitoefent op motorische vaardigheden, cognitie en beoordelingsvermogen. Wanneer je deze middelen combineert, is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de mogelijke effecten. Lees snel verder als je hierover meer wilt weten.

Een sterkere high

Wanneer je cannabis rookt en tegelijkertijd alcohol nuttigt, dan resulteert dit over het algemeen in een sterkere high. In de juiste dosering kan het effect erg leuk en speciaal zijn, hoewel onverantwoordelijk gebruik kan leiden tot onaangename lichamelijke problemen, zoals zweten, duizeligheid, misselijkheid en braken.

Verslavingsgevoeligheid

Is alcohol verslavend? Zonder enige twijfel is een alcoholverslaving een van de meest voorkomende verslavingen in onze samenleving. Wanneer je overmatig drinkt en tegelijkertijd cannabis rookt, dan kan je gemakkelijk de controle verliezen, vergeetachtig worden en de concentratie verliezen. Het is daarom belangrijk om goed op te letten en beide middelen met mate te nuttigen. Verslaafd aan cannabis kan tevens zorgen voor onder meer financiële problemen, evenwichtsstoornissen en een verminderd geheugen.

Toch combineren?

Wanneer je het bewuste besluit neemt om alcohol en wiet te combineren, houd dan rekening met een aantal variabelen om negatieve effecten uit te sluiten. Denk hierbij aan jouw tolerantie voor beide stoffen, het type en de sterkte van zowel de alcohol als de cannabis, het tijdsinterval tussen het innemen van elke substantie en eventuele medicijnen die je gebruikt. Probeer bewust te blijven van het effect op je geest en weet wanneer het voldoende is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *