Je kamer duurzaam inrichten doe je zo!

Eindelijk je kamer in een grote stad gevonden, gefeliciteerd! Nu is het tijd om je kamer in te richten zoals jij wilt. Wil je ook duurzamer gaan leven? Dan kun je beginnen vanuit huis. Dit betekent duurzaam inrichten. Hoe kun je je kamer duurzaam inrichten en langzaam overgaan naar een duurzaam leven? Wij kijken met je mee!

Vintage shoppen naar meubels

Veel mensen vinden het kopen van meubels een dure aankoop. Een hoop sparen om veel kwijt te zijn voor 1 meubelstuk. Dit hoeft natuurlijk niet waar te zijn. Duurzaam inrichten betekent ook tweedehands meubels aanschaffen. Zo kun je kiezen voor meubels bij Ikea waar je lange tijd mee kunt doen, maar je kunt ook koopjes vinden op het internet. Tweedehands meubels zijn vaak nauwelijks gebruikt en kosten je de helft. Zonde om een nieuwe bank te kopen en duizenden euro’s kwijt te zijn dus!

Kies voor duurzame verlichting

Duurzaam wonen betekent ook duurzame keuzes maken. Ben je net verhuisd? Dan kun je samen met je huisgenoten bespreken of het mogelijk is over te stappen naar duurzame verlichting en gebruik te maken van led lampen. In maandelijkse huurkosten ga je ook omlaag, omdat de energiekosten lager zullen zijn. Een win win situatie voor iedereen!

Schaf alleen nog duurzame huishoudelijke middelen aan

Verder is het belangrijk duurzaam te blijven leven. Je kunt dit eenvoudig doen door je kamer en het huis schoon te houden met duurzame schoonmaakmiddelen. Je kunt deze schoonmaakmiddelen tegenwoordig overal terugvinden. Van drogisterijen tot een supermarkten en groothandels. Verder kun je ook kijken wat nu in huis is en waar je het later voor kunt vervangen. Je kunt hierover ook in gesprek gaan met je huisgenoten en samen een duurzaam plan opstellen. Zo ga je met kleine stappen over naar een duurzaam huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *