Jezelf ontwikkelen in de coronatijd

Minder werk, geen werk of thuis werken. Het is allemaal lastig. We zijn genoodzaakt nog steeds zo veel mogelijk thuis te werken waar mogelijk. Een hoop mensen zijn daarnaast ook hun werkt verloren. Misschien ben je net begonnen en heb je nog niet veel werk te doen. Allerlei zaken die het lastiger maken om jezelf te blijven motiveren. Buiten het thuiswerken of geen werk hebben om, hebben we ook te maken met de strenge maatregelen. Je kunt buiten niet veel meer doen en het is vooral jezelf binnen bezighouden. Hoe kun je dit doen en jezelf blijven ontwikkelen? Laten we eens verder kijken.

Reflecteer en neem voldoende rust

Waarschijnlijk heb je al vaak gehoord dat het nu de tijd is om bij te komen en te rusten. Je hebt hier enorm veel tijd voor nu. Toch raken een hoop mensen erg onrustig van dit advies. Misschien voelt het alsof je genoeg hebt uitgerust, je voelt je lui en nutteloos. Je kunt rusten gelukkig op veel verschillende manieren doen. Denk aan reflecteren. Als alles weer kan, wat wil je dan anders doen? Durf je dat aan? Ga in dat opzicht ontwikkelen. Zo kun je de rust die je nu ervaart ook dan houden.

Ga in gesprek met je manager

Ben je hard aan het werken thuis en mis je je collega’s? Heb je al lange tijd geen motivatie meer? dan is het belangrijk in gesprek te gaan met je manager. Kijk samen naar manieren om op afstand te ontwikkelen. Het is nu moeilijker om hulp en advies te vragen aan je collega’s, maar het kan nog steeds. Je kunt bijvoorbeeld Blended learning voorstellen aan je manager. Samen kijk je naar de beste manier om dit in deze tijd uit te voeren. Als niet alles mogelijk is, kun je offline activiteiten inplannen voor later in het jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *