Koop duurzame palmolie

Iedereen heeft een hobby nodig. In de afgelopen twee jaar heb ik geprobeerd om veel nieuwe hobby’s te vinden. Zo heb ik leren schaken en ben ik weer gaan tennissen. Ook probeer ik sinds een jaar veel groener te zijn. Ik eet nog maar 3 á 4 keer per week vlees, ik gebruik de auto veel minder, en ik wek mijn eigen stroom op. Ecologisch verantwoord eten is veel makkelijker dan je denkt. Ik nodig ook iedereen uit om eens goed onderzoek te doen naar wat ecologisch verantwoord kopen, eten, en produceren is. Zo ben ik er laatst achter gekomen de palmolie helemaal geen slecht product is, het krijgt gewoon een slechte reputatie van het nieuws. Palmolie is één van de meest belangrijke producten die wij kennen. Het zit in bijna. Het in zit in shampoo, conditioner, douchegel. Het zit in boter, hagelslag, chocoladepasta. Je kan het zo gek niet bedenken, of het heeft wel palmolie. Door de stijgende vraag naar palmolie zijn veel bomen gekapt. Dit heeft geleid tot een vloedgolf aan negatieve berichten over palmolie. Maar vandaag vertel ik dat palmolie eigenlijk een heel goed en groen product kan zijn.

 

Duurzame palmolie

Je hebt waarschijnlijk wel eens gelezen over duurzame palmolie. Palmolie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, daarom is het belangrijk dat steeds meer bedrijven sustainable palm oil gebruiken, en dat doen ze ook. Er zijn al super veel bedrijven die gebruik maken van sustainable palm oil. Dit is palm olie waarvoor de leefomgeving van de dieren om de plantage niet in gevaar is gekomen. Ook is er voor het produceren van deze duurzame palmolie geen pesticiden gebruikt, of ecologisch vriendelijke, en wordt afvalwater juist weggegooid. Palmolie hoeft dus helemaal niet slecht te zijn, sterker nog, het is helemaal niet zo slecht. Zolang als je maar sustainable palm oil koopt is er niks aan de hand.

 

De macht ligt bij de consument.

We kunnen niet meer zonder palmolie. Als consument kunnen wij er voor zorgen dat steeds meer producten gebruik gaan maken van duurzame palmolie. Helaas bestaat er nog wel niet-duurzame palmolie. Door alleen producten te kopen met duurzame palmolie beloon je de ecologische bedrijven en straf je de niet ecologische bedrijven. Zo stimuleer je steeds meer producten om producten te maken met duurzame palmolie. Palmolie is een prachtig en veelzijdig product dat we zeker moeten blijven gebruiken, op een groene en verantwoorde manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *