Nederland is een prachtig land met een overvloed aan historie, cultuur en natuurschoon. Het wordt al lang erkend als een van 's werelds toonaangevende toeristische bestemmingen. Wij Nederlanders zijn zo trots om ons land te laten zien aan toeristen en we helpen graag als bezoekers vragen hebt over waar ze heen moeten en wat ze wel kunnen zien. Maar velen van ons hebben niet echt de tijd genomen om ons land echt goed te ontdekken. Echter is ons landje absoluut de moeite waard om te ontdekken tijdens de vakantie. En het maakt niet uit hoe oud of jong je bent, er is voor elk wat wils in dit kleine maar veelzijdige land: van tulpenvelden in de lente, schilderachtige vissersdorpjes langs de kusten en pittoreske fietsroutes door weelderige bossen gedurende alle vier de seizoenen. Lees hier waar je voor een last minute vakantie Nederland naartoe kunt.

Bezoek onze hoofdstad

Er zijn een aantal steden en plekken in Nederland die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo is onze hoofdstad Amsterdam bijvoorbeeld een stad die je als Nederlander toch een keer bezocht moet hebben. Voor mensen die in de Randstad wonen is een bezoek aan Amsterdam in de weekenden dan ook heel gewoon. Maar als je aan de andere kant van het land woont en nog nooit in Amsterdam bent geweest, dan is de vakantieperiode een geweldige tijd om hier een weekend of langer door te brengen. Het is een prachtige stad met veel historische gebouwen, een gezellige eet- en drink cultuur en een overvloed aan winkels en boetiekjes voor de shopaholics onder ons. Daarnaast huist Amsterdam een aantal musea die wereldwijd vele bezoekers trekken, zoals het Van Gogh museum, het Rijksmuseum en het Anne Frank Huis. Amsterdam is een stad die je moet ervaren.

Historische, kleine dorpen

Ben je niet zo'n stedenfanaat, maar vind je juist de kleinere dorpjes omringd door rust en natuur interessanter? Dan kun je in ons kleine, doch diverse landje je hart op. Er zijn vele historische dorpen die een bezoek meer dan waard zijn. Neem bijvoorbeeld het bekende Volendam, bekend van de familie Smit en heerlijke versgebakken kibbeling. Of de historische dorpen in Limburg, zoals Valkenburg en Weert. Limburg is ook een geweldige provincie voor fietsvakanties, lekker door de natuur waar je af en toe een oud kasteel vindt met een rijke geschiedenis. En natuurlijk kun je Giethoorn, ons eigen kleine Venetië, ook niet overslaan.

De toeristische trekpleisters

Natuurlijk heeft Nederland ook een aantal toeristische highlights die eigenlijk heel leuk zijn om te bezoeken. Neem bijvoorbeeld de Kinderdijk of de Keukenhof. Er is een reden dat toeristen uit het buitenland deze plekken niet overslaan tijdens hun bezoek. Wat je ook zoekt in Nederland, en of je nu in een hotel, op een camping of in een vakantiepark wilt verblijven, ons land heeft alles voor een heerlijke vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *