Logo LetsLeds

LED lampen dimmen

Wil jij graag jouw LED lampen dimmen? S ’avonds een gezellig sfeertje aan tafel met mooie verlichting of juist een spannende nacht in bed? Een Led dimmer kiezen is enorm belangrijk en handig voor de meeste mensen. LetsLeds is een bedrijf dat al vele jaren aan ervaring in de branche van lampen heeft en vandaar ook een ware expert is op dit gebied. Met de hoge kwaliteit LED lampen van LetsLeds verlicht jij gemakkelijk alles wat je wilt. Check hier hun uitleg over hoe je jouw LED lampen dimt.

Vroeger was het dimmen heel eenvoudig, iedere halogeenspot werkte in combinatie met een standaard dimmer. Tegenwoordig hebben we echter overal LED verlichting hangen, deze verlichting dim je niet zomaar met jouw oude dimmer.

Alle LED lampen maken gebruik van een driver, een soort kleine trafo die meestal intern of extern geplaatst wordt. De driver zorgt ervoor dat de LED lamp goed dimbaar is. Om vervolgens daadwerkelijk te dimmen heb je een bijpassende LED dimmer nodig. Check goed of je de juiste dimmer koopt want niet alle technieken ondersteunen elkaar.

Primair of secundair dimmen?

Bij LED lampen dimmen zijn er 2 mogelijkheden; primair & secundair. Als je een LED lamp gaat dimmen voor de trafo, dan wordt dit primair dimmen genoemd, wat dus betekent dat je een goede dimbare trafo hebt. Secundair dimmen houdt in dat de lamp na de trafo gedimd wordt. Dit principe wordt meestal gebruikt bij LED strips en speciale LED lampen. 99% van de lampen moeten primair gedimd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *