Lees hier de voordelen van kunststof kozijn!

De koopovereenkomst van je droomhuis is eindelijk getekend en het klussen kan beginnen. Tijd om te inventariseren welke taken als eerste uitgevoerd moeten worden. Tot grote schrik valt het je op dat de kozijnen verrot zijn en de verflagen volledig afbladderen. Nu al kijk je er tegen op om hier aan te beginnen en door het grote aanbod weet je niet meer waar je moet kijken. Ooit gedacht aan kunststof kozijnen? Dit type kozijn brengt veel voordelen met zich mee. Wij hebben daarom voor de mensen met keuze stres de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet. 

1. Weinig onderhoud en duurzaam! 

Ondanks dat een kozijn geen constructieve of dragende werking heeft voor je woning, mag het niet ontbreken. Dus onderhoud vermijden heeft geen zin! Een kunststof kozijn daarentegen is onderhoudsarm. Veel kunststof kozijnen zijn van gerecycled materiaal gemaakt, waardoor ze lang meegaan en milieubewust is. Houten kozijnen moeten om de 5 jaar geverfd worden, terwijl je een kunststof kozijn af en toe alleen maar hoeft schoon te maken! Ideaal wanneer je de ramen aan het zemen bent.  

2. Uitstekende isolatie 

Voor de mensen die hun huis willen isoleren is een kunststof kozijn ideaal. Het isoleert de temperatuur in je woning, dat zeker impact gaat hebben op je energierekening. Daarnaast is het ook geluiddempend. Perfect als je de buren niet tot last wilt zijn met je harde muziek! Er zijn 3 typen kozijnen, die elk een andere isolatiewaarde heeft: basic, standaard en comfort. Hoe hoger deze waarde is, des te beter het isoleert. Dit geldt ook voor kunststof deuren. Tip! Kijk goed naar kozijnen die aan de norm voldoen van het Nederlands Bouwbesluit.  

3. Op maat te maken! 

Hoe ingewikkeld je woning ook is, kunststof kozijnen zijn op maat verkrijgbaar. Het is volledig personaliseerbaar naar de wensen en behoeften die jij hebt! Denk aan de kleur die jij perfect vindt passen bij de woning en de juiste afmeting. In iedere winkel hangt vaak een kleurenprisma die te gebruiken is om verschillende kleuren tegenover elkaar te leggen om inspiratie te krijgen welke kleur bij jouw woning past.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *