Huis kopen Spanje

Locatie gezocht voor eigen huis in Spanje? Moraira is een goede optie!

De beschikking hebben over een eigen tweede huis, dat je net zo goed als vakantiehuis zou kunnen zien, is iets waar veel mensen maar wat vaak van dromen. En terecht, want voor genoeg mensen wordt deze droom op een dag nog werkelijkheid ook. Spanje is hierbij een populair land om deze droom te verwezenlijken. Het klimaat en de ontspannen atmosfeer dragen hier sterk aan bij. Spanje is echter een groot land, dus de beslissing maken waar in dit Zuid-Europese land je een huis gaat zoeken is nog niet zo makkelijk. Wat dit betreft hebben we echter een goede tip voor je: probeer je huis te kopen in Moraira. Dit is een plaatsje dat onderdeel uitmaakt van de provincie Alicante in de autonome gemeenschap Valencia. In de volgende alinea’s lees je waarom het plaatsje Moraira zo ideaal is als standplaats van je vakantiehuis.

Ideaal klimaat

De oostkust van Spanje staat sowieso al bekend om het ideale klimaat. De zomers blijven hier namelijk voor Spaanse begrippen redelijk koel. Tegelijkertijd is het langs deze kust in de winter juist betrekkelijk zacht, in ieder geval gemiddeld een stuk warmer dan in het binnenland. In het geval van Moraira wordt dit effect zelfs nog wat versterkt. Moraira wordt namelijk omringd door bergen en ligt daardoor in een soort kommetje. De schommelingen qua temperatuur zijn daardoor nog kleiner, waardoor het klimaat hier stabieler is dan bijna elke andere plek in Spanje.

Het goede van de omgeving

Het plaatsje Moraira beschikt over een fijne boulevard en meerdere zandstranden. De omgeving is zoals gezegd ronduit bergachtig. Daardoor zitten ook natuurliefhebbers en wandelfans goed met Moraira als uitvalsbasis. In bijvoorbeeld het nabijgelegen Parc Natural del Montgó kun je namelijk heerlijke wandelingen maken en genieten van fraaie uitzichtpunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *