Eind deze maand gaat marathontraining Den Haag van start. Een programma waarbij lopers op hartslag trainen. Normaal gesproken wordt er in groepsverband toegewerkt naar een marathon, maar dit keer wordt er naar de 32 km toe getraind. Dit aangezien er ivm Corona maatregelen weinig wedstrijden en dus ook marathons zijn. Een besloten en zelf georganiseerde wedstrijd voor lopers die in traject zijn. Waar wordt er getraind, door wie, waar bestaat het schema uit en hoe ziet het verdere programma van marathontraining Den Haag eruit?

Marathontraining Den Haag traint met het 14 km schema van Sportrusten. Dit schema is gebaseerd op het lopen op hartslag. Het schema is wetenschappelijk bewezen en veel hardlopers hebben door middel van dit schema een marathon (uit)gelopen. Sommigen met een scherpe tijd en een PR. Leonne Dieleman is de trainster van marathontraining Den Haag. Zij heeft zelf diverse marathons gelopen met het 14 km schema van Sportrusten. Zij biedt wekelijks de intervaltraining aan in het Zuiderpark in Den Haag. Naast het Zuiderpark wordt er op andere locaties getraind. Dit zodat er afwisseling is in de trainingslocaties.

De trainingen bestaan uit intervaltrainingen. De ene keer korte en de andere keer lange intervallen. Dit zodat het lichaam zoveel mogelijk nieuwe prikkels krijgt. Naast de gezamenlijke intervaltraining doen de lopers twee duurlopen op hartslag. Deze hartslag wordt bepaald op basis van een test die ze doen voordat het traject van start gaat. Hiermee gaan de lopers heel intensief mee trainen, waardoor ze hun lichaam leren om op de juiste hoeveelheid suikers en vetten te lopen. Naast deze trainingen doen de lopers ook nog een rustige korte duurloop. Dit is de zogenaamde training vogels kijken, waarmee er op een lage hartslag wordt getraind. Deze training wordt ook wel gezien als de hersteltraining.

Maar marathontraining Den Haag is meer dan alleen trainen. Zo gaat de groep tijdens het traject naar diverse wedstrijdjes. Dit zodat de lopers een 10 km voluit doen en zodat er gewend kan worden aan de wedstrijdspanning. Ook wordt er een whatsapp groep gestart, zodat lopers elkaar kunnen volgen door trainingen te delen. Hierdoor ontstaat er een enorme verbinding tussen de lopers. Al deze onderdelen van marathontraining Den Haag zorgen dat lopers zich zo goed mogelijk voorbereiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *