Hoop jij iedere maand opnieuw dat je salaris snel wordt gestort? Dan is deze blog echt wat voor jou! Het is namelijk best een kunst om zuinig te leven en toch te genieten. Dit is iets wat weinig mensen ook echt kunnen. Maar het is zeker wel mogelijk. Er zijn namelijk zat mogelijkheden om te besparen op onnodige kosten of maandelijkse lasten. En wij hebben de gouden tips voor jou! Lees snel door.

Maandelijkse lasten onder de loep nemen

Als je maandelijks elke keer geld te kort komt heeft dat voornamelijk te maken met je maandelijkse lasten. Dan is het aan te raden om deze eens goed onder de loep te nemen. Het kan komen doordat je bepaalde maandelijkse kosten hebt waar je wellicht niks meer van af wist. En deze worden natuurlijk iedere maand opnieuw afgeschreven. Probeer te achterhalen welke kosten dit zijn zodat je ook kritisch kan bekijken of je hiermee wilt doorgaan.

Sluit geen langdurige contracten af

Dit is een onderdeel van je maandelijkse lasten maar een tip is om geen langslepende contracten af te sluiten waar je vooraf te weinig over weet. Wanneer je zo’n contract wilt stopzetten heb je te maken met vervelende boetes. En deze wil je uiteraard voorkomen

Impuls aankopen

De impulsaankopen zijn toch wel de grote posten die onvoorzien zijn. Wil je bijvoorbeeld een nieuw paar via vai kopen maar heb je er deze maand geen geld voor? Sla dan een keertje over en ga sparen voor een mooi paar schoenen. Ook voor de Uggs Breda kan je het best even sparen voordat je direct over gaat tot aankoop. Op het moment dat je hebt gespaard is een aankoop vele malen leuker omdat je jezelf hiermee kan belonen. Kijk dus uit met impulsaankopen maar vergeet jezelf niet te belonen!