Tegenwoordig kopen we erg veel online. Waar we vroeger alleen enkele boeken, videogames of andere kleine producten bestelden, kunnen we nu zo goed als alles online bestellen of reserveren. De grote webshops breiden het assortiment constant uit en zijn er ook kleinere bedrijven die aan de hand van marketplaces op deze grote webshops kunnen adverteren. Naast dat de grote webshops blijven groeien en zich uitbreiden, zijn er ook steeds meer mensen te vinden die zelf aan de slag gaan met het online verkopen van producten. Ze registreren zich bij de Kamer van Koophandel, maken een webshop. Om vervolgens te gaan starten met het verkopen van producten, zoals make-up, kleding, sportattributen en meer! In dit blog zullen we meer vertellen over hoe je nu kunt starten met een webshop, maar geven we je ook tips hoe je kunt groeien wanneer je al bezig bent met online verkopen!

Het aanmaken van een eigen webshop

Wanneer je eenmaal een strategie hebt opgesteld en weet wat je wilt verkopen, is het tijd om een webshop te maken. Je koopt of maakt een domeinnaam aan, registreert deze, waarna de volledige indeling van de website aan jou wordt overgelaten. Je zou ervoor kunnen kiezen om aan de hand van een template met blokken te werken waar je de producten kunt indelen, maar zou je ook zelf de webshop in elkaar kunnen zetten. 

In eerste instantie is het goed om te kijken naar je producten, om vervolgens productcategorieën aan te maken op de website. Vervolgens kun je de content schrijven, foto’s toevoegen en de webshop aankleden, waarna je kunt starten met de verkoop!

Groeien met je eigen onderneming!

Wanneer je eenmaal bezig bent met het verkopen van producten en je behaalt een omzet, is het wellicht interessant om te kijken naar hoe je de webshop verder kunt uitbreiden. In eerste instantie optimaliseer je de website, waarna je uitbestedingen zou kunnen doen om te gaan groeien en een groter bereik te krijgen. Zo zou je bijvoorbeeld in zee kunnen gaan met een online marketing bureau, om vervolgens de webshop te optimaliseren op het gebied van SEO of kun je gaan online adverteren met de webshop. 

Het online marketing bureau zal je advies geven en op basis van je wensen en budget een plan opstellen. Op de lange termijn zul je erg veel profijt boeken, meer bezoekers krijgen op de website en uiteindelijk zal ook de omzet verhogen. Je kunt er ook voor kiezen om iets meer te betalen en online te adverteren. Echter is het nadeel dat je hier bij het stoppen van adverteren weinig profijt aan over zult houden, omdat je met het adverteren geen ranking op organisch gebied zult behalen. 

Bedenk goed welke strategie bij jou past en wat je ervoor over hebt, zodat je kunt groeien met de eigen webshop. Veel succes met ondernemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *