Steppen is waarschijnlijk iets dat je als kind deed, maar wist je dat het ook onder volwassenen steeds populairder wordt? Dat komt doordat het een ontzettend goede, maar ook vooral leuke workout is. Hieronder leggen we uit waar steppen allemaal goed voor is. Wedden dat jij daarna ook de step op wilt?

Het begint met de juiste step

Natuurlijk is het belangrijk om de juiste step aan te schaffen. Dat kleine stepje waar je als kind op rondreed, daar ga je het niet lang mee volhouden. Kies dus een speciale step voor volwassenen en zorg dat je comfortabel rechtop kunt staan met je handen op het stuur.

In het begin is het ook belangrijk om te werken aan je techniek. Steppen verleer je misschien niet, maar om het maximale uit je workout te halen is het waarschijnlijk nodig om je bewegingen wat verfijnder te maken dan je als kind gewend was. Zorg ook dat je voldoende wisselt tussen beide benen, om verzuring te voorkomen.

Waar is steppen dan allemaal goed voor?

Juist doordat je gebruik maakt van twee benen waarmee je om en om een repeterende handeling doet, is steppen ontzettend mindful. Door het aantal keer afzetten met één been te tellen, te wisselen en dan weer opnieuw te tellen, kom je helemaal zen op je plaats van bestemming.

Daarnaast train je verschillende spiergroepen. Uiteraard je benen, maar wist je dat je ook je billen er een flinke workout mee geeft? Daarnaast gebruik je ook – meer dan bij fietsen – je rug, schouders en bovenlichaam.

Last but not least, is steppen ontzettend goed voor je conditie en cardio. Voor hardlopers is het bijvoorbeeld een perfecte aanvulling op de reguliere training, waarmee je bovendien je knieën en enkels ontziet. Prettig voor je gewrichten dus en een gezonde manier om aan je conditie te blijven werken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *