Steden verkennen met een stadsfiets

Nu de opties voor een dagje uit zijn beperkt door de thuisblijf maatregelen, zullen we met zijn allen wat creatiever moeten zijn als we er toch op uit willen gaan. Maar waarom zou je niet lekker op de fiets een stad gaan verkennen? Je kunt op dit moment zeer voordelig een stadsfiets dames kopen. Gooi je stadsfiets achterin de auto en de komende maanden ontdek jij de mooiste Nederlandse steden gewoon met de fiets!

Fietsen in Den Haag

In Den Haag heb je eigenlijk het beste van twee werelden. Een dag fietsen door Den Haag brengt je door het politieke centrum van Nederland. Je fietst gemakkelijk door Binnenhof en langs Paleis Noordeinde. Geniet tijdens je fietstocht van een koffie bij één van de vele leuke koffie to-go plekjes van Den Haag. Toch liever een rustige fietstocht? Ook dan zit je in Den Haag goed. Met een half uur fietsen ben sta je namelijk op het strand. Tip: plan een fietsroute door het Wassenaarse duingebied. Dit is een divers en prachtig natuurgebied met speciale paden voor fanatieke fietsers. Succes gegarandeerd!

Rondje Amsterdam

In Amsterdam zie je voornamelijk fietsers. Dat kan misschien ook bijna niet anders, want met de massa’s aan mensen kom je met auto ook niet heel ver. Voor een dagje lekker fietsen kun je misschien ook beter de drukke Kalverstraat over slaan. Gelukkig zijn er genoeg andere plaatsen in Amsterdam die je met de fiets kunt verkennen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het Marine terrein of bij de Hallen in Amsterdam – West. Je kunt ook een bezoek brengen aan de oude wijken van de Jordaan. Sluit je dag af met een afhaal hapje of drankje met uitzicht over het IJ.

Fietsen door de Utrechtse Heuvelrug

Voor de natuurliefhebbers onder ons is Utrecht toch wel echt een aanrader en mijn persoonlijke favoriet. Hoewel Utrecht een zeer diverse en oude stad is, kun je er met de fiets gemakkelijk doorheen manoeuvreren.  Er is genoeg te zien in de historische binnenstad. In de omgeving zie je de mooiste burchten en kastelen. Bovenal, als er nou een natuurgebied ideaal is voor fietsers, dan is het wel de Utrechtse Heuvelrug. Dit gebied strekt zich uit in en rondom Utrecht. Je vindt er ruisende bossen en uitgestrekte zandverstuivingen. Er zijn verschillende fietsknooppunten waardoor je altijd precies weet waar je heen moet fietsen en wat er allemaal te zien is.

Alvast veel fietsplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *