We hebben allemaal wel eens gehoord van hackers. Toch lijkt het voor veel mensen een ver-van-je-bed-show, totdat we er ineens zelf mee te maken krijgen. Dit moment wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om hackers het zo moeilijk mogelijk te maken. Hiermee kun je hopelijk voorkomen dat je ooit eens gehackt gaat worden. Ben je benieuwd hoe je dit kunt doen? Wij vertellen je er graag alles over in dit artikel!

Meerdere emailadressen

De meeste mensen gebruiken voor elk account dat zij ergens aanmaken hetzelfde email adres. Hoewel dit heel makkelijk is, is dit niet erg bevorderlijk voor de veiligheid. Probeer daarom bij iedere service waar je je gaat aanmelden een ander emailadres met een ander wachtwoord. Hiermee bedoelen we niet dat je twintig email adressen moet aanmaken, maar probeer iets meer te combineren en variëren met emailadressen en wachtwoorden.

Verschillende wachtwoorden

Net zoals bij het eerste punt, is het niet goed om bij elke service hetzelfde wachtwoord te gebruiken. Hoewel het lastig is om alle wachtwoorden te onthouden, bestaan er hele handige apps die dit voor je bijhouden. Zo kun je dus voor iedere service een ander wachtwoord gebruiken en deze terugzoeken in de app als je wil inloggen.

Pentest

Helemaal voor organisaties die zich bezighouden met het verwerken van belangrijke informatie, is een Pentest erg handig. Dit is een methode om te testen of de beveiliging van het systeem voldoende is en goed werkt. Hierbij wordt er door legale hackers geprobeerd om het systeem te hacken. Uiteraard wel binnen de afgesproken kaders. Hierbij kruipen zij dus in de huid van een kwaadwillige hacker en proberen zij om via allerlei manieren toegang te krijgen tot informatie en gegevens. Na afloop wordt er een advies uitgebracht om het veiligheidsniveau naar een hoger level te tillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *