Tips voor het organiseren van een kinderfeestje

Moet jij binnenkort een kinderfeestje organiseren? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het organiseren van een sweet 16 party, kinderfeestje of babyshower is namelijk het leukste wat er is, wanneer het goed uitpakt. Je wilt natuurlijk voorkomen dat de jarige (en de gasten) teleurgesteld zijn op de grote dag.  

Gasten, datum en locatie 

Bepaal eerst hoeveel mensen er komen en kies vervolgens een datum en locatie. Check eventueel bij ouders van de vriendjes of de datum goed uitkomt. Heeft een groot deel van de gasten al andere plannen? Dan is het misschien slim om een andere datum te kiezen. 

Kies het thema 

Het is belangrijk om op tijd te beginnen met de voorbereiding van het feestje. Ga met de jarige in gesprek over het thema en de activiteiten. Zorg ervoor dat dit thema en de activiteiten echt goed bij het kind passen. Kies samen 1 hoofdthema uit voor het feestje. Vervolgens kan je alles inkopen in de sfeer van dit thema. Is het thema Jungle? Koop (of maak) dan een jungle taart, koop een mooi taartplateau en haal bijpassende vlaggetjes en uitdeelzakjes.  

De uitnodigingen 

Dan is het tijd om de uitnodigingen te (laten) maken. Zorg ervoor dat de uitnodiging goed bij het thema van het feestje past. Denk ook goed na over de informatie die op de kaart moet staan. Natuurlijk moet de locatie, de datum en het tijdstip er op staan. Moeten de kinderen zwemkleding mee of kleding die vies mag worden? Zet dit er dan ook duidelijk op. Daarnaast is het verstandig om op het kaartje te zetten dat gasten even moeten aangeven wanneer ze niet kunnen komen.  

Contactgegevens verzamelen 

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg er daarom voor dat je, voorafgaand aan het feestje, de telefoonnummers van de ouders hebt. Mocht er iets gebeuren dan kan je meteen de ouders van het kind bellen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *