Wordfeud is een echte rage geworden, met name onder ouderen. Je kunt het vergelijken met Scrabble, maar dan via een app op je telefoon. Het werkt dan ook niet voor niets erg verslavend! Je kunt makkelijk in je vrije tijd de app openen en kijken hoeveel woorden je kunt leggen. Het is een ideaal spelletje om je hersenen eens goed aan het werk te zetten. Toch loop je soms vast en kun je even geen woord verzinnen. Hoe los je dit op? Wij geven je hiervoor graag een aantal tips!

Het begin van het spel

Het begin van het spel is een belangrijk moment. Er liggen nog geen letters en je kunt dus nog elk woord maken met elke woordwaarde. Maar wat nu als je geen goede letters hebt? Je kunt ook alle letters of een aantal letters ruilen. Wie weet zit er nu wel iets tussen, waarmee je een goed woord kunt maken. Probeer natuurlijk ook als eerste de 2x woordwaarde te pakken. Lukt dit niet? Dan kun je er voor kiezen om een kort woord neer te leggen, zo geef je jouw tegenspeler minder kans.

Probeer nieuwe woorden

Iedereen kiest natuurlijk voor de meest bekende woorden. Je kunt zelf dus nóg meer punten scoren als je eens nieuwe woorden probeert, zoals woorden met een Y. Het is natuurlijk onmogelijk om alle woorden te kennen, maar je kunt proberen om je woordenschat eens flink uit te breiden. Je kunt ook zelf proberen woorden samen te stellen. Als Wordfeud dit goedkeurt heb je een extra gelukje. Het is het proberen waard!

Geef geen kansen weg

Dit is natuurlijk vanzelfsprekend, maar zorg ervoor dat je geen kansen weggeeft aan de tegenspeler. Dit wil dus zeggen dat je geen woord tussen 3x woordwaarde en 2 woordwaarde neerlegt. Dan is de kans namelijk groter dat je tegenstander een woord kan maken met 5x woordwaarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *