Toiletten op een festival

Het organiseren van een festival is een grote en ingewikkelde onderneming waar heel veel verschillende dingen bij komen kijken. Aller eerst wordt er natuurlijk aandacht geschonken aan de optredens, de locatie en het eten en drinken dat beschikbaar zal zijn. Dit zijn de factoren die een festival leuk maken. Maar wat zeker niet vergeten mag worden zijn de sanitaire voorzieningen. Het is natuurlijk belangrijk dat iedereen op zo’n dag gewoon naar het toilet kan, maar ook dat er handen gewassen kunnen worden om zo iedereen op het festival hygiënisch te houden.

Toiletten en wastafels

Vaak wordt er op festivals gekozen voor het plaatsen van een toiletwagen. Dit zijn trailers die toiletten bevatten en ook wastafels met spiegels erboven. Het is op een festival natuurlijk erg belangrijk dat er genoeg toiletwagens geplaatst worden om op deze manier genoeg toiletten te hebben voor alle festivalbezoekers. Natuurlijk verschilt dit per festival hoeveel er hiervan nodig zijn. Een festival als Lowlands zal er talloze nodig hebben, terwijl een lokaal festival er waarschijnlijk minder nodig heeft. Het is dus belangrijk om van te voren uit te zoeken hoeveel bezoekers er komen en hoeveel toiletten daarvoor nodig zijn. Als je nodig naar het toilet moet zit namelijk niemand te wachten op een lange rij.

Andere manieren voor hygiëne op een festival

De toiletwagens die op het terrein staan zijn ook voorzien van wastafels waar handen gewassen kunnen worden. Dit is erg belangrijk om de bezoekers van festivals zichzelf schoon te kunnen laten houden, er valt namelijk wel eens wat drinken over iemand heen of iemand bezeert zichzelf. Wat ook een goed alternatief is voor het wassen van handen is het plaatsen van verschillende losse units met reinigende en desinfecterende alcoholgel. Zo blijft de doorstroom bij de toiletten lekker snel gaan en zo kunnen de andere bezoekers alsnog hun handen schoonmaken en desinfecteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *