Vanaf wanneer mag je beginnen met rijlessen?

Als je dit leest dan ben je al aan het nadenken over het volgen van rijlessen. Super goed van je! Het is vaak niet altijd even duidelijk vanaf wanneer je nu mag beginnen met rijlessen. Daarom ga ik er in dit artikel extra veel aandacht aan geven zodat jij die stap kan zetten naar rijden op de weg. Lees je mee?

Verschillende leeftijden en regels

Voor sommige mensen kan het allemaal niet snel genoeg! De een wilt dus al heel vroeg beginnen met rijlessen, terwijl de ander het allemaal wat spannend vind en liever even de kat uit de boom kijkt. Wanneer je mag lessen staat wel vast, maar er zijn verschillende regels waarbij weer andere leeftijden bij horen. Daarom neem ik deze even met je door. Ben jij zo iemand die direct van start wilt gaan? Dan kan je deze informatie goed gebruiken!

Vanaf 16 jaar

Schrik niet, maar vanaf 16 jaar mag je al beginnen met het halen van je rijbewijs. Je mag vanaf 16 jaar namelijk beginnen met je theorie-examen voor de auto bij het CBR. Studeren kan je daarvoor dus ook al doen, alleen het daadwerkelijk halen dus vanaf 16 jaar.

Vanaf 16,5 jaar

Je kan de tijd tussen 16 en 16,5 jaar ook goed gebruiken om te studeren en je theorie-examen te halen. Vanaf 16,5 jaar mag je namelijk beginnen met je eerste rijles, super tof! Je kan dus al vanaf een hele vroege leeftijd beginnen als je wilt.

Vanaf 17 jaar

Wanneer je 17 jaar bent mag je ook daadwerkelijk rijexamen doen. Slaag je? Dan mag je tot je 18e verjaardag rijden met een begeleider naast je.

Wanneer ga jij beginnen?

Nu je precies weet vanaf welke leeftijd je wat mag doen is het tijd om een rijschool uit te zoeken. Afhankelijk waar je woont kan ik aanraden om een rijschool in de buurt te zoeken. Woon je bijvoorbeeld in Zoetermeer? Google dan eens op “rijschool Zoetermeer” voor een instructeur in de buurt. Of laat je adviseren door vrienden of familie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *