Er zijn veel verschillende soorten heftrucks, ik zal in deze blog op vijf verschillende heftrucks ingaan. Om te beginnen is er de vorkheftruck, deze heeft aan de voorkant een soort vork. Een vorkheftruck kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Let wel goed op dat hier verschil in kan zitten. Vooral de banden verschillen voor het binnen en buiten gebruik en de aandrijving. De meeste vorkheftrucks voor binnen worden door een accu aangedreven en buiten door een dieselmotor. Een van de heftrucks die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden is de meeneemheftruck. Dit is een compacte heftruck die achterop de oplegger bevestigd kan worden. Eenmaal op locatie aangekomen kan de heftruck dan worden losgekoppeld en kunnen de goederen worden gelost met behulp van de heftruck. Het voordeel van deze meeneemheftruck is dat hij altijd mee kan gaan naar de locatie. De derde heftruck waar ik op wil ingaan is een ruwterreinheftruck. Dit is een heftruck die voor buiten gebruik bedoeld is. Deze heftruck is uitgerust met banden met een grof profiel. Dit is ideaal voor het gebruik op ruig terrein. 

Heftrucks voor binnen

Twee speciale heftrucks voor binnen zijn de smalle gang heftruck en de vierwegheftruck. De smalle gang heftruck is bedoeld voor smalle gangen in bijvoorbeeld een goederen magazijn. Deze heftrucks kunnen zeer gemakkelijk manoeuvreren tussen smalle stellingen. Dit is dus de ideale heftruck als u smalle paden in het magazijn heeft. De tweede binnen heftruck is de vierwegheftruck. Dit is een heftruck die vier kanten op kan rijden. Hij kan namelijk voorwaarts, zijwaarts en achterwaarts rijden. Dit zorgt ervoor dat de vierwegheftruck geen bochten hoeft te maken op plekken waar een normale heftruck dat wel moet. Dit kan heel goed van pas komen in een magazijn waar weinig ruimte is. Er zullen een stuk minder botsingen met stellingen plaats vinden. Dit zal erg fijn zijn tijdens het besturen van de heftruck. 

Een heftruck kopen

Lijkt een van deze heftruck u nou ook heel handig? Dan kan u zelf een heftruck kopen. Er zijn verschillende manieren om een heftruck te kopen. Er zijn namelijk plekken waar een heftruck nieuw kan worden gekocht. Maar er zijn ook online platformen waar advertenties geplaatst worden om een tweedehands heftruck te kopen. Op dit soort internationaal handelsplatformen kan u zelf ook advertenties plaatsen of bekijken om een heftruck te verkopen of te kopen. Denk dus om te beginnen goed na wat voor soort heftruck u nodig heeft. Vervolgens kunt u op dit soort platformen opzoek gaan naar de heftruck die bij u past. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *