Verschillende soorten mini hijskranen op een rijtje

Voor het hijsen en horizontaal verplaatsen van goederen,objecten of andere zware lasten wordt vaak een hijskraan gebruikt. Dit zijn natuurlijk dingen die een normaal mens niet zomaar voor elkaar krijgt. Daarom is de hijskraan een uitkomst. Hijskranen komen voor in verschillende soorten en maten en voor iedere taak is er wel een hijskraan te vinden. Mini hijskranen worden vaak gebruikt voor klussen in kleine ruimtes. Een normale hijskraan is hier simpelweg te groot voor. Een mini hijskraan kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Mocht je op zoek zijn naar een goede minihijskraan, kijk dan even bij HOVE Kranen

Soorten mini hijskranen

Er zijn natuurlijk een heleboel soorten mini hijskranen. We zullen er een aantal toelichten in dit artikel. Allereerst is er de Hoeflon c30. Deze hijskraan heeft een grote kracht en wordt honderd procent elektrisch aangedreven. Om deze reden is hij perfect om te gebruiken in binnenruimtes. De Hoeflon c10 is de op een na grootste compactkraan maar past met gemak door een deur heen. Ideaal dus ook voor binnen klussen. De Hoeflon C6 bereikt makkelijk binnenruimtes en heeft een hijskracht van 3000 kg. Zijn eigen gewicht is relatief laag. Dan is er ook nog de Hoeflon c1. Dit is de kleinste mini hijskraan en is ideaal voor binnen klussen. Hij komt zelfs op moeilijk bereikbare plekken. 

Hoe gebruik je een minihijskraan?

Minihijskranen worden op verschillende manieren gebruikt. Deze kranen zijn voorzien van een radiografische afstandsbediening. Die dus ook eenvoudig te bedienen zijn. Het is makkelijk te gebruiken want op de afstandsbediening staat alle informatie die je nodig zult hebben om de minihijskraan veilig te kunnen gebruiken. Een belangrijk punt om wel op te letten, is dat de bestuurder rekening houdt met het gewicht. Gelukkig is deze informatie op de afstandsbediening te vinden. Zo ben je verzekerd van veilig gebruik van de mini hijskraan. Hierdoor is een minihijskraan vaak een makkelijke keuze bij het werken aan huis of dit nu binnen of buiten is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *