Hoeveel paar schoenen heb jij in je kast staan die je eigenlijk niet of nauwelijks draagt? Grote kans dat dit minimaal één paar is of zelfs meer. Schoenen kopen die we niet dragen, we maken ons er allemaal schuldig aan. De redenen kunnen uiteenlopen van de verkeerde maat tot het niet lekker zitten of de schoenen zelfs eigenlijk helemaal niet mooi vinden. Kortom, genoeg redenen waarom we het doen maar er zijn ook genoeg redenen waarom we het eigenlijk niet zouden moeten doen. Zo ben je bijvoorbeeld echt een dief van je eigen portemonnee. In dit blog daarom een aantal tips zodat je nooit meer de verkeerde schoenen koopt!

Pas je schoenen altijd

Ben je wel eens blindelings op een maat afgegaan? Grote kans dat je óf geluk hebt gehad met je schoenen óf dat deze schoenen inderdaad (bijna) niet gedragen zijn. Ondanks dat het bij schoenen al iets meer overeenkomt, in tegenstelling tot kledingmaten, zit er ook bij verschillende merken nog wel eens verschil in de maatvoering. Dit kan door verschillende factoren komen zoals een productiefout, dikker of juist dunner materiaal, omgerekende maten en ga zo nog maar even door. Pas dus altijd de schoenen voordat je ze koopt en het liefste ook nog eind van de dag. Je voeten zetten namelijk iets uit naarmate de dag verstrijkt waardoor het zomaar kan zijn dat je ’s middags net een halve maat groter nodig hebt. En nee, je gaat je schoenen echt niet nog een halve maat of een hele maat uitlopen binnen een paar dagen.

Kies voor kwaliteit

Heb je net mooie Via Vai damesschoenen gezien online, valt de prijs alles behalve in je budget. Grote kans dat je dan kies voor dat paar van 20 of 30 euro. Niet meer doen! Goedkoop is duurkoop en ja, dat geldt ook voor schoenen. Grote kans namelijk dat je met het goedkope paar maar enkele maanden doet terwijl schoenen van goede kwaliteit jaren mee kunnen en na al die jaren ook nog steeds van dezelfde kwaliteit zijn. We maken ons er uiteraard allemaal wel eens schuldig aan maar schoenen van goede kwaliteit maken niet alleen jouw blij maar ook je voeten, je portemonnee en zelfs het milieu.

Kies je outfit

Super leuke schoenen gezien in bijvoorbeeld de Veja heren collectie maar weet je niet zeker of het wel jouw stijl is en of je ze gaat dragen? Bedenk dan bij welke outfit, die op dit moment in je kast hangt, je de schoenen zou kunnen dragen. Passen ze bij geen één outfit? Dan zijn de schoenen waarschijnlijk niks voor jou. Je gaat namelijk niet opeens een hele nieuwe garderobe aanschaffen vanwege nieuwe schoenen. Bij hoe meer outfits je de schoenen kan dragen, hoe safer je zit wanneer je de schoenen wel gaat kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *