Voordelen van Facebook bots

De afgelopen jaren is het gebruik van de zogenoemde chatbots niet meer weg te denken. En zeker de afgelopen jaren is het bijna noodzakelijk geworden om deze bots te gebruiken. Mensen willen immers zo snel mogelijk contact, en zullen bij gebrek aan mogelijkheden om contact op te nemen toch altijd verder kijken bij andere bedrijven en organisaties. Om deze reden zijn chatbots, en zeker op een medium als Facebook, dus ontzettend interessant! Maar, wist je bijvoorbeeld ook dat het juist gebruiken van Facebook bots kan zorgen voor een verhoogd aantal conversies? Wij leggen je precies uit waarom!

Het verbetert de klantenservice

Het gebruik van Facebook bots verbetert de klantenservice van een organisatie, aangezien potentiele klanten direct een reactie kunnen verwachten als ze een vraag hebben. Het meenemen van de veelgestelde vragen in de reacties van een Facebook bot geeft dan ook een extra zekerheid dat mensen snel hun antwoord kunnen vinden en tevreden blijven.

Aanmoedigen om andere pagina’s te bezoeken

Een chatbot kan daarentegen ook ingezet worden voor andere doeleinden, zoals bijvoorbeeld het bezoeken van een productpagina. Belangrijk hierbij is wel dat de tekst in de bot zo natuurlijk mogelijk wordt beschreven, en niet als een ‘sales pitch’ overkomt. Dit kan uiteindelijk alleen maar averechts werken.

Augmented Reality

Bij bedrijven die sieraden, zonnebrillen, kledingen en/of tassen verkopen, is het gebruik maken van augmented reality ook echt een must. Door in de chat potentiele klanten de mogelijkheid te geven om de producten digitaal te ‘passen’, zal de conversie zeker toenemen. Het geeft namelijk net dat beetje extra vertrouwen waar mensen naar op zoek zijn.

Ben jij ook benieuwd welke verschillende mogelijkheden Facebook bots nog meer allemaal hebben? Geen paniek! Er zijn tegenwoordig ontzettend veel online marketingbureaus die je hier zeker mee op weg kunnen helpen! Zo zal jij binnen no-time jouw omzet zien toenemen door het gebruiken van de juiste technieken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *