Als er iets is waarvan planners van vergaderingen en evenementen tegenwoordig weten dat het waar is, dan is het wel dat persoonlijk contact leggen een krachtig iets is. Maar om verschillende redenen is het niet altijd gemakkelijk of haalbaar om mensen in dezelfde ruimte samen te brengen. Daarom zijn virtuele en hybride evenementen de laatste jaren steeds populairder geworden, en terecht. Virtuele evenementen helpen planners niet alleen hun publiek uit te breiden en exclusiviteit te bevorderen, maar ze kunnen ook een effectieve manier zijn om de omzet te verhogen en belangrijke gegevens over jouw publiek bij te houden. Ondanks deze positieve punten zijn er echter nog steeds veel planners die niets weten over het online hosten van evenementen of het toevoegen van virtuele componenten aan hun persoonlijke evenementen. 

Wat is een virtueel evenement? 

Virtuele evenementen, in hun eenvoudigste definitie, zijn evenementen die online worden gehouden. Virtuele evenementen zijn evenementen die volledig worden gehost en online plaatsvinden, met de mogelijkheid voor bezoekers om ze overal ter wereld te bekijken of eraan deel te nemen. Virtuele evenementen bestaan ​​doorgaans uit een agenda met presentatiesessies met één of meerdere sporen en/of samenwerkingssessies. Deze sessies worden allemaal online gestreamd. 

Soorten virtuele evenementen 

Virtuele evenementen, zoals persoonlijke evenementen, kunnen alles omvatten, maar doorgaans zijn er vier soorten virtuele evenementen: virtuele conferenties, webinars, interne hybride evenementen en externe hybride evenementen. Met zoveel mensen die op afstand werken, zullen vergaderingen tegenwoordig waarschijnlijk plaatsvinden op platforms zoals Zoom, Google Meet en Webex. Vergaderplatforms zijn ideaal voor het hosten van interactieve sessies met deelname van het publiek. Ze stellen je ook in staat om sessies op te splitsen in kleinere groepen. De platforms worden doorgaans breed gebruikt en beheerd door de IT-afdeling. Je kan tevens zelf online evenementen organiseren? Benieuwd hoe dit te werk gaat? Dan is het raadzaam om naar de aangegeven link te gaan!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *