Een zwevende professie krijgt een boost door de wellness industrie. Vanzelfsprekend?

De magie van intuïtie

Intuïtie is iets magisch. En het mooie is, het is voor iedereen. Want iedereen heeft een gevoel voor intuïtie. Van oudsher houden paragnosten zich bezig met het voorspellen van de toekomst of het praten met overledene dierbaren. Maar steeds vaker belanden paragnosten in het werkveld van de mentale gezondheidszorg. Ze noemen zichzelf intuitieve genezers, wiens energie anderen helpt hun problemen te begrijpen.

En eigenlijk is deze ontwikkeling niet vreemd. Enerzijds omdat mensen zich steeds vaker verloren voelen. De weg kwijt. De cijfers voor mensen met een depressie of burn out zijn hoger dan ooit. Door de secularisatie is er geen God meer die een levenspad aan jou voorschrijft. In plaats daarvan ben jij zelf verantwoordelijk voor het maken van jouw geluk. En als je je niet gelukkig voelt, heb je dat dus aan jezelf te wijten. Althans, zo voelt het voor veel mensen. En dat gevoel van falen kan snoeihard zijn.

Doen wat goed voelt

Anderzijds zijn paragnosten van oudsher bezig met mensen helpen. Nu helpen paragnosten mensen hun meer te luisteren naar hun gevoel. En open te staan voor hun eigen instinct en intuïtie. Want vaak is een keuze maken op gevoel in plaats van ratio lastig voor mensen. En dat is gek. Want wanneer iemand geen keuze maken, zullen we hem altijd het advies geven om ‘te doen wat goed  voelt’. Iedere keuze die je hebt gemaakt, kan je legitiem beargumenteren met het argument ‘omdat het goed voelde’.

Vertrouw je gevoel

Het kan dus geen kwaad om wat meer vertrouwen te krijgen in onze eigen intuïtie. En juist kunnen paragnosten, die vaak volledig op hun intuïtie afgaan, ons goed helpen. Toch blijven er veel mensen sceptisch. De stap om een daadwerkelijke reading in te plannen is vaak te groot, door wantrouwen in afzetterij of door de angst voor de mening van anderen.

Anoniem

Gelukkig is door de ontwikkeling van een paragnostenchat het instapniveau voor een eerste reading veel lager geworden. Je kan tijdens een reading volledig anoniem blijven, als je dat wil. En zodoende hoeven ook anderen mensen niet te weten dat jij iets nieuws hebt uitgeprobeerd. Mocht je een goed gevoel hebben bij een dergelijke online meeting, kan je altijd overgaan op een fysieke afspraak.

Heb je wel behoefte aan wat mentale ondersteuning? Maar vindt je een psycholoog spreken dan weer een stap te ver? Wees dan niet bang eens wat nieuws uit te proberen en een andere om hulp te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *