Waarom wil je meubels van mangohout in huis?

Wist je dat mangohout steeds meer wordt gebruikt voor allerlei toepassingen? Mangohout is een stevig hardhout dat zorgt voor een verfrissende look in zowel het interieur van het huis als in de buitenlucht. Het mooie aan mangohout is dat het een materiaal is die gemakkelijk vorm te geven is en duurzaam wordt geproduceerd. In dit artikel leggen we je uit waarom mangohouten meubels een unieke aanwinst zijn voor je woning. Lees dus snel verder!

Mangohout is milieuvriendelijk en duurzaam

Wanneer je kiest voor mangohouten meubels, dan denk je tegelijkertijd aan het milieu. Mangohout behoort namelijk tot een van de meest beschikbare hardhoutsoorten en wordt pas geoogst wanneer de bomen volledig gerijpt zijn. Hoewel mangohout door velen aanvankelijk werd gezien als bijproduct van mangofruit, is dit hardhout uitstekend bruikbaar voor talloze toepassingen.

Multifunctioneel hardhout

Mangohout kan omschreven worden als een hardhout dat gemakkelijk te hanteren is. Doordat mangohout de eigenschap heeft om gemakkelijk vormbaar te zijn, heb je geen professioneel gereedschap nodig om er mee aan de slag te gaan. Tevens heeft mangohout geen probleem met spijkers, schroeven of lijm en zal het dus niet barsten. Dit komt doordat mangohout een hoge dichtheid heeft, waardoor het erg sterk is en een van de meest duurzame houtsoorten is die er zijn.

Daarom zijn bedden, stoelen of kasten van mangohout een uitstekende optie om voor een lange tijd van te genieten!

Minimaal onderhoud

Met mangohout ben je voor een lange tijd voorzien en hoef je je weinig zorgen te maken over onderhoud. Over het algemeen hoeft mangohout alleen te worden schoongemaakt met een zachte en vochtige doek om bijvoorbeeld stofdeeltjes te verwijderen. Hoewel mangohout uitermate geschikt is voor natte weersomstandigheden, is het belangrijk om goed op te letten op uitdroging. Om dit te voorkomen kun je gebruikmaken van een speciaal soort was om je mangohouten meubelen te beschermen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *