“Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land?” aan deze zin, bekend uit een eeuwenoud sprookje, valt al af te leiden dat het concept wandspiegel dus ook al erg lang bestaat. En dat is natuurlijk met een reden.

Eindeloze variaties

Vroeger had men geen spiegels; men kon zichzelf wel zien in de weerspiegeling, maar niet zo scherp als dat wij dat nu vandaag de dag gewend zijn. Wij kennen spiegels in alle soorten en maten: make-up spiegels, spiegeltjes voor in je tas, handspiegels, lachspiegels, dansspiegels, maar ook een wandspiegel. Wandspiegels zijn, zoals de naam al doet vermoeden, spiegels die aan de wand hangen of daartegen rusten. Ze zijn vaak een stuk groter dan andere soorten spiegels, omdat ze bedoeld zijn als spiegels waarin je je volledige lichaam kan zien, in plaats van alleen een gedeelte of een ingezoomd stukje.

Compleet beeld

Wandspiegels zijn natuurlijk heel handig, omdat je zo een complete overview hebt van hoe je eruit ziet, met alles erop en eraan. Een rode top met blauwe broek en weer rode schoenen kan een goede combinatie lijken op het eerste gezicht, maar pas als je alles op elkaar aan hebt en het totaalplaatje bekijkt, zie je hoe het écht bij elkaar staat. En dan blijken die aanvankelijk leuke setjes toch vaak een combinatie aan schreeuwende, vloekende kleuren. Gelukkig is er dan dus de wandspiegel die eerlijk tegen je is en die je jezelf laat zien in vol ornaat.

Een ander voordeel is dat het niet alleen je eigen uiterlijk ten goede komt, maar ook de uitstraling van de kamer. Een wandspiegel vult namelijk de ruimte en de leegtes aan de muren op op een veilige manier. Je hoeft namelijk niet na te denken over een druk schilderij of een poster die weer nét moet passen bij de rest van je indeling. Een wandspiegel is dus een makkelijke en neutrale oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *