Wanneer heeft mijn kind orthopedische hulp nodig?

Wanneer je het vermoeden hebt dat jouw kind last heeft van voortdurende voet- en enkelproblemen, dan is het van vitaal belang om zo snel mogelijk professionele hulp in te schakelen. In dit artikel geven we meer informatie over de signalen waarop je moet letten bij het overwegen van orthopedische hulp voor jouw kind.

Sneller vermoeid

Als jouw kind aanzienlijk sneller vermoeid is dan andere kinderen tijdens het sporten, probeer dan te achterhalen waar dit precies vandaan komt. Mocht je kind sneller rust moeten nemen omdat er vermoeidheid heerst aan de onderste ledematen, dan is het waard om te controleren of er een uitpuiling aan de enkel aanwezig is. Dit kan namelijk een gevoeligheid in de achillespees veroorzaken. Bij een langdurige gevoeligheid in de achillespees is het sterk aan te raden om orthopedische hulp in te schakelen.

Beperkte bewegingsvrijheid

Pijn in de onderste ledematen kan ervoor zorgen de bewegingsvrijheid wordt beperkt, wat meer dan voldoende reden is om de podoloog te bezoeken. Houd er rekening mee dat niet alle kinderen klagen over pijn. Wees daarom extra alert voor andere mogelijke signalen van een bestaand probleem.

Besteed aandacht aan de voetstructuur en het looppatroon

Voetproblemen zijn in veel gevallen van een erfelijke aard. Mocht jouw kind problemen hebben met een beperkte bewegingsvrijheid, probeer dan na te gaan of dergelijke voetklachten voorkomen bij andere familieleden. Symptomen bij voetproblemen uiten zich vaak in een afwijkende voetstructuur en het looppatroon. Als de voeten niet volledig op de grond komen te staan, dan kunnen steunzolen helpen om de druk van de voeten te verlichten.

Als ouder ben je verantwoordelijk om mogelijke gezondheidsproblemen van je kind tijdig te herkennen. Wanneer je er vroeg bij bent, dan kunnen ernstigere voetproblemen in de toekomst worden voorkomen aan de hand van diverse orthopedische oplossingen. Wil je meer informatie over de orthopedische mogelijkheden, zoek dan eens op podoloog Hoorn en ontdek de professionele hulpmiddelen voor voetklachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *