Wat moet ik regelen als ik wil gaan verhuizen?

Als je van plan bent te gaan verhuizen moet er ontzettend veel geregeld worden. Of je nou een huurhuis gaat huren of een koophuis hebt gekocht, het is en blijft een tijdrovende periode. Zeker een huis kopen is een intensief maar ook leuk moment. Al helemaal als dit jouw eerste koophuis is. Voordat je uiteindelijk de krabbel onder de verkoopakte kan zetten, is het aan te raden een aantal zaken te regelen. Los van een eventuele makelaar en notaris is het eerst verstandig het huis te beoordelen op bouwtechnische mankementen. In deze blog lees je wat hier allemaal bij komt kijken.  

Waarom moet ik een bouwtechnische keuring uitvoeren? 

Ten eerste is het belangrijk om te weten waarom je een bouwtechnische keuring laat uitvoeren. Dit i is belangrijk om het feit dat je op korter en langer termijn niet voor verrassingen komt te staan omtrent de staat van je woning. In een bouwtechnische keuring staat mede de staat van je fundering vermeld, maar ook wanneer dingen gerenoveerd dienen te worden. Denk aan zuilen, houten bouwwerken of andere zaken. Een bouwtechnische keuring kan meteen worden uitgevoerd, waardoor je snel inzicht hebt in de gegevens. De kosten van deze keuring zijn bovendien af te spreken met de huidige bewoner.  

Tot welke gegevens heb ik beschikking? 

Alle gegevens omtrent een bouwtechnische keuring staan vermeld in een bouwkundig rapport. Dit rapport is zeer toegankelijk en makkelijk te bekijken op je desktop, telefoon op tablet. Hierin zie je verschillende data over de korter- en lange termijn. Zo zie je wanneer je iets moet vervangen in een jaar, vijf of zelfs 10 jaar tijd.  

Wat zijn de gevolgen mocht ik dit niet willen uitvoeren? 

Het is uiteraard geen verplichting een bouwkundige keuring uit te voeren voordat je een huis koopt. Het risico wat je wel loopt, zijn de onverwachte kosten. Soms zijn renovaties essentieel om te doen, waardoor je in één klap veel spaargeld verliest. Zeker als je een andere doelstelling voor ogen had om je wel verdiende spaarcenten aan uit te geven.  

Bij wie kan ik een keuring aanvragen? 

Er zijn speciale bedrijven die gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van bouwtechnische keuringen. Raadpleeg dan ook een expert in dit vakgebied.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *