Wat zijn de nadelen van afval?

Steden over de hele wereld staan ​​voor grote uitdagingen als gevolg van de toenemende verstedelijking , en een van de grootste uitdagingen is de toenemende hoeveelheid geproduceerd afval en zwerfafval als gevolg van de grote vraag naar voedselproducten en andere benodigdheden. Openbare afvalbakken lopen sneller vol dan ooit en het is onvermijdelijk dat veel van de bakken overlopen voordat ze worden opgehaald, waardoor niet alleen rommelige straten en slechte geuren ontstaan, maar ook negatieve gevolgen voor de gezondheid en het milieu.

Bacteriën, insecten en ongedierte gedijen in afval

Overvolle afvalbakken zijn een ideale broedplaats voor bacteriën, insecten en ongedierte. De vliegen die het afval bezoeken, zijn ook dezelfde vliegen die rond je lunchbuffet zwerven en hun kroost op je bord laten vallen. Door dit te doen, verhogen ze het risico dat je salmonella krijgt, wat buiktyfus, voedselvergiftiging, darmkoorts, gastro-enteritis en andere ernstige ziekten veroorzaakt. Behalve vliegen zijn er ook andere dieren die gedijen van het afval in en rond de containers: ratten, vossen en zwerfhonden.

Overlopend afval veroorzaakt luchtvervuiling en aandoeningen van de luchtwegen

Een van de gevolgen van overlopend afval is luchtverontreiniging, die verschillende aandoeningen van de luchtwegen en andere nadelige gezondheidseffecten veroorzaakt doordat verontreinigingen vanuit de longen in andere delen van het lichaam worden opgenomen. De giftige stoffen in lucht die door afval zijn verontreinigd, zijn onder meer kooldioxide, lachgas en methaan. In het dagelijks leven identificeren we de vervuilde lucht vooral door slechte geuren, die meestal worden veroorzaakt door ontbindend en vloeibaar afval. Naast het veroorzaken van allerlei gezondheids- en milieuproblemen, is overlopend afval een openbare overlast en doorn in het oog. Iedereen wil wonen en plekken bezoeken die fris, schoon en gezond zijn. Een stinkende stad met slechte sanitaire voorzieningen en overal vuilnis trekt geen mensen of toeristen aan, laat staan ​​investeringen. Wil jij ervoor zorgen dat de straten en wijken schoon en fris blijven? Dan kan afvalbak voor puin en stenen huren een goed optie zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *