Wonen

Mensen voelen zich van nature aangetrokken tot ruimtes die comfortabel en vertrouwd aanvoelen. En het zal nooit zo comfortabel aanvoelen als een omgeving waar jij de ontwerper bent.

Hoewel je het misschien niet zou verwachten is dat belangrijker dan je denkt. Uiteraard verschilt dit per persoon. Voor de ene mens is de directe leefomgeving belangrijker dan voor de ander. Dat zie je bijvoorbeeld aan de verschillen tussen mensen die heel netjes zijn of maar wat graag de boel de boel laten om zich op uitrusten of andere bezigheden te richten.

Je interieur verdient veel liefde & zorg, dus beknibbel niet op de tijd en moeite als het gaat om het bijwerken ervan. Een plek te creëren waarin jij je helemaal gelukkig en welkom voelt. En je bovendien jezelf mag zijn.

Hoewel je allicht wat vaker dan één keer de boel zult gaan veranderen. Ben jij nu nog steeds dezelfde persoon als twee jaar geleden, met exact dezelfde smaken en inzichten? Verandering van spijs doet eten, zeggen ze ook wel eens. En dat geldt ook voor je woning. Verplaats je alleen de planten en wandbekleding of ga je de hele indeling omgooien? Dat zijn allemaal zaken waar jij hoogstpersoonlijk over mag beslissen! Breng altijd wel eerst even je budget in kaart, voordat je allemaal nieuwe meubels inslaat.

Wil je toch je hele woonkamer helemaal omgooien en heb je geen dikke bankreking? Spaar er dan gewoon lekker voor!

Decoratie

De grote beslissingen wat betreft het interieur zijn inmiddels genomen. De vloer, muren en meubels zijn leidend in de stijl van jouw huis. Toch ben je er dan nog niet.

De aankleding van je huis moet namelijk nog beginnen. Wellicht heb je al wat decoratie staan van de vorige inrichting. Denk aan beeldjes, souvenirs, illustraties, schilderijen, foto’s, potten, plantjes en andere dingen. Door deze versieringen toe te voegen aan je interieur krijg je de persoonlijke touch waar je naar opzoek was.

Nou, haal die dan gewoon lekker terug. Als ze maar bij je huidige interieur passen en niet het nieuwe interieur verpesten. Dan is het misschien een betere beslissing om ze te vervangen. Zorg ervoor dat je de tijd neemt voor dit klusje. Alleen dan kan je weloverwogen beslissingen maken. Toch kan het lastig zijn om goed in te beelden hoe het in de ruimte echt staat. Hier ga je pas achter komen als je het uitprobeert.

Koop bloemen of planten als je sfeer wil geven aan de ruimte. Het kost echter wel wat tijd. De meeste bloemen en planten hebben veel verzorging nodig. Om je wat energie te besparen zijn kunstbloemen en -planten een goede vervanging. Je hoeft bij deze variant niet bang te zijn dat ze verloren gaan! Ga voor een sfeervol huis met kerstverlichting binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *