Wonen

Het beste aan onze huizen is dat ze ons in staat stellen om comfortabel en veilig te zijn. En als je van je eigen huis een plek kunt maken waar je je tevreden voelt, dan voelt het echt als je eigen huis.

En ja, dat is voor jouw levensgeluk belangrijker dan je denkt. Sommige mensen richten zich meer op de directheid van hun woonruimte dan anderen, het is maar waar je de prioriteit aan geeft. De ene persoon is heel netjes en voelt zich thuis in een opgeruimd huis. De ander voelt zich weer meer relaxed in een huis waarin je kan zien dat er geleefd wordt.

Je interieur verdient veel liefde & zorg, dus beknibbel niet op de tijd en moeite als het gaat om het bijwerken ervan. Een plek te creëren waarin jij je helemaal gelukkig en welkom voelt. En je bovendien jezelf mag zijn.

Hoewel je allicht wat vaker dan één keer de boel zult gaan veranderen. Je hebt in het verleden altijd andere smaken en inzichten gehad dan nu. Het is altijd leuk om af en toe iets te veranderen en een nieuwe woonruimte te hebben, zolang het maar bij je behoeften en functionaliteiten past. Je kunt kleine aanpassingen doen zoals de wandbekleding of juist een heel nieuw interieur. Dat zijn allemaal zaken waar jij hoogstpersoonlijk over mag beslissen! Breng altijd wel eerst even je budget in kaart, voordat je allemaal nieuwe meubels inslaat.

Oftewel, maak je van het aanpassen van je woonkamer een hoofdprioriteit en beschik je niet over een portemonnee die zo onuitputtelijk is als de handtas van mary Poppins? Spaar daar dan voor.

Tuin

We hebben nu een goede indruk hoe je het binnenshuis zou kunnen aanpakken. Zeker in de zomermaanden wil je vervolgens ook buitenshuis kunnen genieten, oftwel in je tuin! Dan kun je hem helemaal naar jouw wensen versieren! Is de boel een beetje overwoekerd met onkruid? Maak het eerst weer een beetje netjes. Misschien een rotklus, maar het resultaat mag er vervolgens wezen. Bedenk vervolgens goed wat je met je tuin wilt. Moestuin, gazon of juist een terras? Maak bijvoorbeeld een tekening van je nieuwe indeling.

Wanneer de indeling van je tuin staat kun je gaan bepalen wat voor tuinmeubelen je voorkeur naar uit gaat. Het bepalen van je tuinmeubelen is hartstikke belangrijk. Ben je meer van de picknicktafels of juist meer van een loungeset? Uiteraard moet je wel eerst je terrastegels op z’n plek hebben liggen. Een alternatief is een vlonder, die heel gemakkelijk is qua onderhoud. Deze heeft onder andere een worteldoek eronder liggen, die onkruid tegengaat

. Bedenk je vervolgens wat je wil of niet aan beplanting in de tuin wilt. Ga je voor veel kleuren of hou je het lekker bij groen? Hou je het bij bodembedekkers of ga je meer de lucht in? Of je nu fel zonlicht of wat schaduw wilt, het is belangrijk om een plant te kiezen die het goed doet in je tuin. Het daadwerkelijke klussen in je tuin wordt uiteraard overigens wel een stuk aangenamer in de lente wanneer het weer iets aangenamer wordt. Natuurlijk kun je dan ook nog wel wat klusjes doen voordat de zon op z’n hoogst staat, maar het belangrijkste wil je al gedaan hebben voordat je scheepsladingen aan factor 50 moet gaan kopen. Jouw droomwoning maak je helemaal compleet met hardhout voor de tuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *