Je voeten krijgen het maar zwaar te verduren. Op een drukke dag lopen we steeds maar heen en weer en soms sjouwen we met zware spullen. Het is dan ook niet gek als je op een gegeven moment voetklachten gaat ontwikkelen. Zeker met het ouder worden, zijn je voeten niet zo fit meer als vroeger. Maar hoe los je dit op? In dit artikel geven wij je graag wat tips, waarmee je jouw voeten in topconditie houdt!

Schoenen

Ten eerste zijn je schoenen onwijs belangrijk. Veel mensen dragen te smalle schoenen of schoenen in een te kleine maat. Andersom zijn grote schoenen ook weer niet goed. Om er zeker van te zijn dat je de juiste schoenmaat kiest, kun je je maat eens op laten meten in een schoenwinkel. Hierbij kunnen zij je adviseren wat voor soort schoenen het beste zijn voor jouw type voet. Als je voeten te weinig ruimte krijgen, kunnen er drukpunten ontstaan wat weer tot ergere klachten kan leiden. Te grote schoenen zorgt voor wrijving en irritaties. Het is dus goed om hier eerst wat aanpassingen in te maken. Zit je schoen niet goed? Overweeg dan steunzolen op maat.

Pedicure

Hiernaast is het verstandig om de conditie van de voeten te verbeteren door regelmatig naar de pedicure te gaan. Voor zowel mannen als vrouwen is dit heel gewoon. Een pedicure is gespecialiseerd in het behandelen van voeten, óók voetproblemen. Als je last hebt van een ingegroeide teennagel of overmatige groei van eelt, raden we je aan om naar een medisch pedicure te gaan. Deze persoon heeft een medische achtergrond en kan je makkelijker van je klachten afhelpen. Verder kan een regelmatig bezoekje aan de pedicure ook voetproblemen voorkomen. Zo wordt eelt tijdig weggehaald, nagelriemen worden teruggeduwd en nagels worden in de juiste vorm gevijld, waardoor deze minder makkelijk in kunnen groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *