Zo ga je aan de slag met jouw persoonlijke groei!

Mensen die succesvol zijn hechten veel belang aan zich continue bezig te houden met persoonlijke groei en ontwikkeling. Zelfs als ze al op het hoogtepunt van hun carrière staan, zullen ze nog steeds tijd vrijmaken in hun drukke schema om zichzelf constant uit hun comfortzone te halen en nog meer van hun innerlijke potentieel te manifesteren. In dit artikel deel ik je enkele simpele tips om de vaart erin te houden en om continu persoonlijke groei te realiseren.

Wat is persoonlijk groei eigenlijk?

Persoonlijke groei is te definiëren als persoonlijke ontwikkeling of zelfontplooiing die zich bezighoudt met de groei en verbetering van alle aspecten van jou als persoon, de gevoelens die jij hebt over jezelf en je effectiviteit in het leven. Persoonlijke groei is een transformatieproces waarbij verbeteringen worden aangebracht in je fysieke, emotionele, intellectuele, spirituele en sociale toestand.

Vind geluk in de kleine dingen

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat een houding van dankbaarheid zo goed als net zo belangrijk als andere morele waarden.  Helaas kan het soms erg moeilijk zijn om de goede dingen die in je leven gebeuren te waarderen als je het moeilijk hebt. Terwijl je jezelf begraaft in negatieve gedachten, wordt het bijna onmogelijk om verder te gaan. Soms lukt het pas om de echt waardevolle aspecten van je leven te waarderen wanneer je er niet meer over beschikt. Om dat niet te laten gebeuren is het daarom belangrijk dat je jezelf traint om constant op de hoogte te blijven van welke dingen jij dankbaar voor bent. Probeer bijvoorbeeld eens met het schrijven van één regel van dankbaarheid per dag. Hiermee train je om geluk te vinden in de kleine dingen, zelfs als het lijkt alsof er nu niets goeds gebeurt.

Groei in je eigen tempo in iets waar je gepassioneerd over bent

Belangrijk is om jezelf niet te vergelijken met anderen. Iedereen is afhankelijk van zijn of haar eigen situatie en daarom is het beter om te kijken naar jezelf en je niet te veel bezighouden met de activiteiten en groei van anderen. Uiteraard kan het wel handig zijn om een open oor te behouden voor de opmerkingen en adviezen van anderen, zolang je maar in staat bent om jezelf het meest te vertrouwen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *